Τροχοί & TIR

Νέο VW Multivan 6.1

Την ανανεωμένη έκδοση του T6 παρουσίασε η Volkswagen Commercial Vehicles, τη σειρά Τ6.1, ένα μοντέλο γνωστό και ως Bulli, που περιλαμβάνει τις εκδόσεις Transporter, Caravelle, Multivan και Californi
Παρασκευή 22/02/2019 - 16:33
Κοινοποίηση στα Social Media
Η Volkswagen Commercial Vehicles παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του T6, τη σειρά Τ6.1, κάνοντας αρχή με την έκδοση μεταφοράς προσωπικού, το νέο Multivan 6.1, το εμπορικό λανσάρισμα του οποίου θα εκκινήσει το προσεχές φθινόπωρο.
Η Volkswagen Commercial Vehicles παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του T6, τη σειρά Τ6.1, κάνοντας αρχή με την έκδοση μεταφοράς προσωπικού, το νέο Multivan 6.1, το εμπορικό λανσάρισμα του οποίου θα εκκινήσει το προσεχές φθινόπωρο.

Την ανανεωμένη έκδοση του T6 παρουσίασε η Volkswagen Commercial Vehicles, τη σειρά Τ6.1, ένα μοντέλο γνωστό και ως Bulli, που περιλαμβάνει τις εκδόσεις Transporter, Caravelle, Multivan και California και το οποίο σε 70 χρόνια ζωής, έχει πουλήσει παγκοσμίως σχεδόν 12 εκατομμύρια μονάδες. Αρχή κάνει η γερμανική εταιρεία με την έκδοση μεταφοράς προσωπικού, το νέο Multivan 6.1, το εμπορικό λανσάρισμα του οποίου θα εκκινήσει το προσεχές φθινόπωρο.

Έμφαση κατά την ανανέωση της έκτης γενιάς του οχήματος της Volkswagen δόθηκε στα προηγμένα συστήματα ασφάλειας, στις αναβαθμισμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, στη δημιουργία ενός ψηφιακού περιβάλλοντος εργασίας για τον οδηγό, στη σύγχρονη γκάμα κινητήρων πετρελαίου προδιαγραφών Euro-6d-TEMP-EVAP και στο μερικό ανασχεδιασμό του εμπρός τμήματος του οχήματος. Μεγάλο νέο αποτελεί η προσθήκη στη γκάμα μιας πλήρους ηλεκτρικής έκδοσης.

Αναλυτικότερα, στάνταρ στο Τ6.1 είναι το σύστημα Cross Wind Assist, το οποίο σταθεροποιεί το όχημα σε περίπτωση ισχυρών ανέμων. Νέες επιλογές στον εξοπλισμό του Multivan 6.1 αποτελούν τα εξής συστήματα: Lane Assist για τη διατήρηση της λωρίδας κυκλοφορίας, Park Assist για την υποβοήθηση στάθμευσης, Side Protection για την απλοποίηση των ελιγμών, Rear View Assist για την οπισθοπορεία και Trailer Assist για την έλξη τρέιλερ. Επιπλέον, η υδραυλική υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης, έγινε πλέον ηλεκτρομηχανική.

Ανασχεδιασμένο είναι και το ταμπλό του νέου VW T6.1, με το συμβατικό πίνακα οργάνων να δίνει τη θέση του στον ψηφιακό, αυτόν που η Volkswagen ονομάζει «Digital Cockpit», ο οποίος -σε συνδυασμό με το τρίτης γενιάς σύστημα infotainment με την οθόνη των 8 ή 9,2 ιντσών- συνθέτει ένα ψηφιακό περιβάλλον στο εσωτερικό του οχήματος. Επιπλέον, το σύστημα infotainment MIB3 έχει ενσωματωμένη μια κάρτα SIM (eSIM), η οποία επιτρέπει την on-line σύνδεση του οχήματος.

Σε ό,τι αφορά στη γκάμα κινητήρων, αυτή θα αποτελείται από τον προηγμένο 2.0 TDI κινητήρα, σε εκδόσεις που ξεκινούν από τους 90 ίππους και φτάνουν μέχρι και τους 199 ίππους. Όπως προείπαμε, το μοντέλο θα διατίθεται και ως αμιγώς ηλεκτρικό, μια έκδοση που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ΑΒΤ. Το εν λόγω Τ6.1 θα διαθέτει ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 112 ίππων, ο οποίος θα παίρνει ενέργεια από μπαταρίες 77,6 kWh, που θα προσδίδουν στο όχημα αυτονομία άνω των 400 χλμ., με βάση τις μετρήσεις του κύκλου NEDC.

PreviousNext