Τροχοί & TIR

Ξεκίνησαν οι δοκιμές των ηλεκτρικών Freightliner

Ξεκίνησαν στις Η.Π.Α. οι δοκιμές του πλήρως ηλεκτρικού Freightliner eM2, με την παράδοση του πρώτου οχήματος στην καλιφορνέζικη εταιρεία Penske Truck Leasing Corporation. Μέσα στο έτος, η Daimler Tr
Κυριακή 28/04/2019 - 12:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ξεκίνησαν στις Η.Π.Α. οι δοκιμές του πλήρως ηλεκτρικού Freightliner eM2, με την παράδοση του πρώτου οχήματος στην καλιφορνέζικη εταιρεία Penske Truck Leasing Corporation.

Μέσα στο έτος, η Daimler Trucks Β. Αμερικής (DTNA) θα παραδώσει είκοσι ηλεκτρικά Freightliner στην Penske, δέκα eM2 και άλλα δέκα eCascadia. Συνολικά, τριάντα ηλεκτρικά φορτηγά της εταιρείας θα υποβληθούν σε δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, ώστε αυτά να είναι έτοιμα για μαζική παραγωγή μέσα στο 2021.

Υπενθυμίζεται πως ο μεσαίος τράκτορας, Freightliner eM2, προσφέρει αυτονομία 370 χλμ. Διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 480 ίππων, ο οποίος τροφοδοτείται με ενέργεια από μπαταρίες 325 kWh, που φορτίζουν στο 80% μέσα σε 60 λεπτά. Το βαρέως τύπου, Freightliner eCascadia, παράγει ηλεκτρική ισχύ 730 ίππων και εξοπλίζεται με μπαταρίες 550 kWh, οι οποίες του προσδίδουν αυτονομία της τάξης των 400 χλμ. Το 80% της φόρτισης των μπαταριών επιτυγχάνεται σε περίπου 90 λεπτά.

PreviousNext