Η πέμπτη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου Opel Combo παρουσιάζεται με πολυχρηστικό χαρακτήρα, σχεδιασμένο με γνώμονα να ικανοποιήσει τόσο τον ιδιώτη-οικογενειάρχη, όσο και τον επαγγελματία της επιβατικής μεταφοράς.

Με βασικά χαρακτηριστικά τους αυξημένους χώρους με τις πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης, τον αποδοτικό κινητήρα, τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου καθώς και τα πολυάριθμα συστήματα ασφαλείας, το Opel Combo είναι μια αξιόλογη και αξιόπιστη λύση. Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και επτά επιβάτες και όγκο φορτίων από 2,1 έως 2,7 κυβικά. Στη διάθεσή μας έχουμε την έκδοση Expression με τον κινητήρα των 131 ίππων την οποία οδηγούμε από την Αθήνα στη Λιβαδειά και εν συνεχεία στον Πλαταμώνα Πιερίας εξάγοντας τα δικά μας συμπεράσματα. Ακολουθήστε μας…

Στο κέντρο της Αθήνας

Είτε χρησιμοποιηθεί από ιδιώτη, είτε από επαγγελματία, το Opel Combo Life πρόκειται να κινηθεί πολλές ώρες καθημερινά στο κέντρο πόλεων. Ξεκινάμε από το Καματερό με κατεύθυνση την Κυψέλη και από τα πρώτα πλεονεκτήματα που καταγράφουμε είναι η καλή ορατότητα χάρη στις μεγάλες επιφάνειες των τζαμιών. Επίσης, ο ελαφρύς συμπλέκτης θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα στο τέλος της ημέρας, όταν ο οδηγός θα κατέβει από το αυτοκίνητο, χωρίς να έχει καταπονηθεί το αριστερό του πόδι. Στα ατού συγκαταλέγεται σίγουρα το καλό κόψιμο του τιμονιού το οποίο είναι αρκετά ελαφρύ στον χειρισμό του. Ο κύκλος στροφής από τοίχο σε τοίχο είναι 10,8 μέτρα και από κράσπεδο σε κράσπεδο 11 μέτρα. Να τονίσουμε επίσης ότι το τιμόνι είναι θερμαινόμενο, χαρίζοντας μια ευχάριστη αίσθηση κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν τα χέρια του οδηγού είναι κρύα. Όσον αφορά τον όγκο του οχήματος αυτός συνηθίζεται εύκολα και γρήγορα, χωρίς να συναντά ο οδηγός προβλήματα ακόμη και σε στενούς δρόμους. Σημαντική βοήθεια στο παρκάρισμα προσφέρει η κάμερα οπισθοπορείας 180ο η οποία προβάλλει την περιοχή περιμετρικά του αυτοκινήτου στην οθόνη αφής. Θα θέλαμε, ωστόσο, ο οδηγός να βλέπει τις γωνίες του καπό εμπρός, και οι καθρέφτες να ήταν μεγαλύτεροι.

Διαβάστε περισσότερα στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.