Τροχοί & TIR

Ξεκινά ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας – Πύργου

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος στα πρότυπα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ο οποίος θα έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, ΛΕΑ, διαχωριστική νησίδα, αλλά κ
Πέμπτη 02/05/2019 - 12:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος στα πρότυπα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ο οποίος θα έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, ΛΕΑ, διαχωριστική νησίδα, αλλά και νέους αναβαθμιζόμενους κάθετους άξονες.

Την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στον αυτοκινητόδρομο, επέβλεψε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του Υπουργείου. Ο Υπουργός επισκέφθηκε τα εργοτάξια των αναδόχων που έχουν υπογράψει συμβάσεις για τις τέσσερις από τις οκτώ εργολαβίες του αυτοκινητόδρομου, στον Αλισσό, στο 11ο χλμ. και στη διασταύρωση Βάρδας, στο 35ο χλμ. από το τέλος της παράκαμψης Πατρών.

Υπενθυμίζεται πως ο εν λόγω οδικός άξονας έχει μήκος 74,5 χλμ., από τα οποία τα 13 χλμ. αποτελούν διαπλάτυνση και βελτίωση της υφιστάμενης χάραξης της Εθνικής οδού Πάτρα - Πύργος και τα υπόλοιπα περίπου 62 χλμ., διαμορφώνονται με νέα χάραξη.

PreviousNext