Τροχοί & TIR

Νέο εργοστάσιο για τη Nikola

Μια έκταση σχεδόν 1.620 στρεμμάτων απέκτησε πρόσφατα η εταιρεία Nikola Motor Company στη βιομηχανική περιοχή «Inland Port Arizona» που βρίσκεται στο Pinal County της Αριζόνα. Εκεί, η αμερικάνικη sta
Δευτέρα 20/05/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μια έκταση σχεδόν 1.620 στρεμμάτων απέκτησε πρόσφατα η εταιρεία Nikola Motor Company στη βιομηχανική περιοχή «Inland Port Arizona» που βρίσκεται στο Pinal County της Αριζόνα.

Εκεί, η αμερικάνικη start-up εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάζει το ηλεκτρικό φορτηγό υδρογόνου, δημιουργώντας έως το 2024 περίπου 2.000 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή. Η εν λόγω επένδυση της Nikola πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Saint Holdings, LLC, μια πολυδιάστατη εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων.

Υπενθυμίζεται πως το φορτηγό της Nikola διαθέτει κυψέλες καυσίμου που τροφοδοτούν με ενέργεια τις μπαταρίες, δίχως να απαιτείται η φόρτιση του οχήματος στην πρίζα. Η ισχύς του φορτηγού ανέρχεται στους 1.000 ίππους, με την εταιρεία να υπόσχεται αυτονομία από 800 έως και πάνω από 1.900 χλμ. Επιπλέον, η εταιρεία ετοιμάζει πυρετωδώς και την ευρωπαϊκή έκδοση του φορτηγού της, το Nikola Tre.

PreviousNext