Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, συνεχίζει τη συνεργασία της με τους Δήμους του λεκανοπεδίου της Αττικής για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των δημοτικών συγκοινωνιών, παραδίδοντας τέσσερα Isuzu NovoCiti Life στον Πειραιά, αλλά και τέσσερα Isuzu Citibus στη Γλυφάδα.

Μετά τη συνεργασία της με το Δήμο Περιστερίου, η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ που εισάγει στη χώρα μας τα λεωφορεία της Isuzu, παρέδωσε 4 μονάδες του 8μετρου NovoCiti Life στο Δήμο Πειραιά, καθώς και τέσσερα Citibus των 9,5 μέτρων, τα οποία εντάχθηκαν στο στόλο της νεοσύστατης δημοτικής συγκοινωνίας της Γλυφάδας.

«Πάρε το κόκκινο»

Αναλυτικότερα, τα τέσσερα νέα λεωφορεία Isuzu του Πειραιά βάφτηκαν κόκκινα, με τις Αρχές της Πόλης να εγκαταλείπουν έτσι το λευκό χρώμα που χαρακτήριζε έως τώρα τα οχήματα της δημοτικής συγκοινωνίας υιοθετώντας το σλόγκαν «Πάρε το κόκκινο». Τα εν λόγω midi λεωφορεία χρηματοδοτήθηκαν εξ ιδίων πόρων και ήρθαν να ανακουφίσουν τους 1.500 δημότες του Πειραιά που επιβιβάζονται καθημερινά στο γερασμένο στόλο λεωφορείων της πόλης, ο οποίος απαριθμεί 14 μονάδες με μέσο όρο ηλικίας τα 20 και πλέον έτη.

Το «παρών» στην εκδήλωση παράδοσης των Isuzu NovoCiti Life στη Μαρίνα Ζέας, έδωσε και ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος δήλωσε: «Κινήσεις σαν και αυτές θέλουν να βλέπουν οι δημότες, αλλά και πάλι δεν είναι αρκετές. Αν καταφέρουμε να προσλάβουμε και άλλους οδηγούς, από το 2020 θέλουμε να αγοράσουμε περισσότερα λεωφορεία, προκειμένου να έχουμε δρομολόγια πρωί – απόγευμα». Στόχος των Αρχών της πόλης είναι να συνδέσουν αποτελεσματικότερα την περιφέρεια με σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και δομές, όπως τα νοσοκομεία, τα ΚΕΠ κτλ. Επιπλέον, σχεδιάζονται οι μεταφορές σχολείων, ΚΑΠΗ, κτλ., σε εκδηλώσεις, οι οποίες να τονίσουμε πως θα είναι δωρεάν.

«Η πόλη του Πειραιά απέκτησε ό,τι πιο καθαρό μπορεί να αγοράσει κανείς σήμερα σε πετρέλαιο, καθώς ο 4κύλινδρος κινητήρας των NovoCiti Life είναι προδιαγραφών Euro 6 C και έχει τα ελάχιστα δυνατά επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων», τόνισε ο κ. Πέτρος Πλακάκης, Διευθυντής Μονάδας Φορτηγών & Λεωφορείων της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ. Υπενθυμίζεται, πως το NovoCiti Life μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 60 επιβάτες, από τους οποίους οι 21 είναι καθήμενοι. Φέρει τον κινητήρα FPT NEF4 των 4,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει ισχύ 186 ίππων στις 2.500 σ.α.λ. και ροπή 680 Nm στις 1.400 σ.α.λ., ενώ συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο Allison 2100. Κάτι ακόμα που είχαμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι ήταν η απόδοση του κλιματιστικού των 27,5 kW, το οποίο διατήρησε δροσερό το κατάμεστο εσωτερικό κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού δρομολογίου που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της πόλης. Στοιχεία του εξοπλισμού που αξίζει να αναδείξουμε, είναι οι πέντε κάμερες (δύο εσωτερικές και τρεις εξωτερικές), το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης, το wifi, ο προθερμαντήρας, τα ανοιγόμενα παράθυρα, οι ηλεκτρικοί αυτόματοι καθρέπτες, οι θύρες USB για να φορτίζουν οι επιβάτες τα smartphone εν κινήσει, το μόνιτορ LCD ενημέρωσης επιβατών και το DVD player.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Ιουνίου (374) του ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.