Τεύχος #374- Ιούνιος 2019

Διαβάστε αυτό το Μήνα - Τεύχος #374

Ελληνική παρουσία στο Δ.Σ. της Solaris Bus & Coach, με τον κ. Πέτρο Σπινάρη να διορίζεται Deputy CEO της πολωνικής μάρκας.
Άξια προσοχής είναι η δυναμική που εμφανίζουν οι μάρκες Neoplan και ΜΑΝ οι οποίες κυριαρχούν στα «πενηντάρια».
Στον αυτοκινητόδρομο, πέρα από τη νέα πιο μακριά τελική σχέση μετάδοσης που διέθετε το Actros που οδηγήσαμε, δεν υφίσταται καμία απολύτως διαφορά σε σχέση με το υφιστάμενο μοντέλο.
Η συντομογραφία ΧΤ είναι το σήμα κατατεθέν όλων των χωματουργικών Scania νέας γενιάς.
Εάν ο εξοπλισμός είναι εφοδιασμένος με αφαιρούμενες ή εξαρτημένες θερμικές συσκευές, το διακριτικό σήμα ή τα διακριτικά σήματα θα συμπληρώνονται με το γράμμα Χ στις ακόλουθες περιπτώσεις: 1. Για ψυχόμενο εξοπλισμό: Όταν οι εύτηκτες πλάκες χρειάζεται να τοποθετηθούν σε άλλον θάλαμο για την ψύξη. 2. Για μηχανικά ψυχόμενο εξοπλισμό: Όταν ο συμπιεστής παίρνει κίνηση από τη μηχανή του οχήματος.
Το HD 12 προορίζεται για ΚΤΕΛ και τουριστικά γραφεία που δίνουν μεγάλη σημασία στην αποδοτικότητα.
Υπεύθυνη για την υπερκατασκευή στο Iveco είναι η εταιρεία Πάρις Κοσκερίδης & ΣΙΑ Ο.Ε.
Με ένα στόλο 78 ιδιόκτητων τουριστικών λεωφορείων, η Union Coach Services μεταφέρει ετησίως 2,5 εκ. επιβάτες.
Από το 2020 και μετά τα ευρωπαϊκά φορτηγά θα αρχίσουν να μοιάζουν με τα γνωστά μας αμερικάνικα μουράτα.
Νικητής ήταν ο Λευκορώσος Siarhei Viazovich με ΜΑΖ, στην πρώτη του συμμετοχή στο Morocco Desert Challenge.
Αυτοφερόμενο αμάξωμα (Monocoque Space Frame) και χαμηλό δάπεδο για το Jest electric.
Η εταιρεία αποτελεί τον αντιπρόσωπο -εξουσιοδοτημένο διανομέα της CEI (ανταλλακτικά), της FERSA (ρουλεμάν) και της RAVENOL (λιπαντικά).
Gerrit Marx, Διευθύνων Σύμβουλος CNH Industrial
«Τα ψηφιακά έγγραφα φορτωτικής είναι οι θεμέλιοι λίθοι των καινοτομιών που θα αλλάξουν τους κανόνες – όπως τα αυτόνομα οχήματα – που πραγματικά θα μεταμορφώσουν τον κλάδο μας», ανέφερε ο Umberto de Pretto, Γενικός Γραμματέας της IRU, μιλώντας για τα οφέλη του e-CMR.
Το NovoCiti Life μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 60 επιβάτες, από τους οποίους οι 21 είναι καθήμενοι. Φέρει τον κινητήρα FPT NEF4 των 4,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει ισχύ 186 ίππων στις 2.500 σ.α.λ. και ροπή 680 Nm στις 1.400 σ.α.λ.
Η Daimler εκτυπώνει πρώτη τρισδιάστατα μεταλλικά ανταλλακτικά για την αυτοκινητοβιομηχανία
Τα στελέχη της ελληνικής Renault μας είπαν ότι, αν όχι μέχρι τα τέλη του 2019, το αργότερο αρχές του 2020, τα νέα Master και Trafic θα βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους.
Από νωρίς άρχισαν να συγκεντρώνονται οι πρώτοι τράκτορες και τα τριαξονικά στο χώρο της έκθεσης, μερικοί εκ των οποίων μπήκαν στον κλειστό χώρο και οι υπόλοιποι στον προαύλιο.
Έξι συμβατικά φορτηγά μπορούν να αντικατασταθούν από τρία φορτηγά μεγάλης χωρητικότητας (διπλοί συρμοί), μειώνοντας τις εκπομπές CO2 έως και κατά 27%.
Το Distance Alert είναι διαθέσιμο στα Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM και Volvo FMX που κατασκευάστηκαν από τον Ιούνιο του 2018 και μετά, ενώ σημειώνεται πως τα φορτηγά πρέπει επίσης να είναι εξοπλισμένα με το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης της Volvo Trucks.
Το αμάξωμα του Hilux 2019 Special Edition διανθίζουν μαύρες και σκούρες γκρι λεπτομέρειες που απαντώνται στη γρίλια της μάσκας, στους προβολείς ομίχλης, στις χειρολαβές, στα καπάκια των καθρεπτών, στον πίσω προφυλακτήρα και στις προστατευτικές ποδιές.
Tο CKD Center αποστέλλει κιτ φορτηγών σε περισσότερες από 60 χώρες, με το κάθε πακέτο να περιλαμβάνει έως και 2.500 μέρη.