Τροχοί & TIR

Ο Καλλίνικος Καλλίνικος για το Θριάσιο

Έως τα τέλη του έτους θα ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, ανέφερε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου της Goldair, Καλλίνικος Καλλίνικος, στο 3ο Συνέδριο Υ
Τρίτη 02/07/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Έως τα τέλη του έτους θα ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, ανέφερε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου της Goldair, Καλλίνικος Καλλίνικος, στο 3ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών, καθώς, όπως είπε, αναμένεται έως τα τέλη Σεπτεμβρίου η έγκριση της επένδυσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, κάτι το οποίο θα σημάνει την έναρξη της πρώτης φάσης των κατασκευαστικών εργασιών.

Σημειώνεται, πως η Goldair συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα κατασκευής και εκμετάλλευσης του Θριασίου. Μιλώντας, κατόπιν, για τον ευρύτερο κλάδο των εμπορευματικών μεταφορών, ο κ. Καλλίνικος σημείωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει την προοπτική να μετατραπεί σε πύλη εισόδου εμπορευμάτων από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, ωστόσο χρειάζεται να υλοποιηθούν οι απαραίτητες υποδομές και οι προστιθέμενες λειτουργίες και υπηρεσίες για τα διερχόμενα φορτία, αναφέροντας το παράδειγμα της Ολλανδίας, η οποία σε κάθε λιμάνι διαθέτει σημεία εκφόρτωσης.

«Απαιτείται να αξιοποιηθούν όλες οι πύλες εισόδου, από λιμάνια και σιδηροδρόμους, μέχρι βιομηχανικά κέντρα», υπογράμμισε ενδεικτικά, σχολιάζοντας ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όχι μόνο οι επιχειρήσεις του κλάδου, είναι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε διάφορα επίπεδα, όπως στις αδειοδοτήσεις και ανέφερε ως παράδειγμα το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, το οποίο, σαν αρχική σύλληψη και σχεδιασμό, έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «σε μία κεντροευρωπαϊκή χώρα, μία τέτοια επένδυση θα είχε ολοκληρωθεί σαν διαδικασία σε ένα χρόνο, με την απαραίτητη συνεργασία κυβέρνησης - ιδιώτη».

Τέλος, σχετικά με την Rail Cargo Logistics Goldair σχολίασε ότι «εφόσον εξασφαλιστούν συνθήκες ίσης μεταχείρισης», η εταιρεία θα αναπτυχθεί περαιτέρω, όπως και άλλες «δυναμικές» εταιρείες του ευρύτερου κλάδου.

PreviousNext