Τροχοί & TIR

Ειδική μεταφορά με Faymonville

Την κολώνα στήριξης μιας τεράστιας πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου, μετέφερε πρόσφατα η εταιρεία MONPE Ventures από τη Γκάνα, κάνοντας χρήση 16 προσαρτώμενων γραμμών αξόνων «ModulMAX» της Faymonville
Τρίτη 17/09/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Την κολώνα στήριξης μιας τεράστιας πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου, μετέφερε πρόσφατα η εταιρεία MONPE Ventures από τη Γκάνα, κάνοντας χρήση 16 προσαρτώμενων γραμμών αξόνων «ModulMAX» της Faymonville.

Ο πυλώνας είχε διάμετρο 8 μέτρων και ύψος 16 μέτρων και ζύγιζε 125 τόνους. Για να μεταφερθεί, οι μηχανικοί επέλεξαν να συναρμολογήσουν τις γραμμές αξόνων πλάι πλάι σε ζεύγη. Τη γιγάντια κολώνα κατασκεύασε η εταιρεία Belmet 7 εντός του λιμένα Takoradi. Η MONPE Ventures τη μετέφερε σε απόσταση τριών χιλιομέτρων μέχρι την αποβάθρα του λιμανιού, όπου φορτώθηκε σε πλοίο. Τελικός της προορισμός ήταν ο βυθός της θάλασσας, καθώς πρόκειται να αποτελέσει την άγκυρα μιας πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου, η οποία θα κατασκευαστεί στην περιοχή των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της αφρικανικής χώρας.

Στο ίδιο τεύχος #377

PreviousNext