Τροχοί & TIR

Η Toyota στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

«APM» (Accessible People Mover) ονομάζεται το ηλεκτρικό όχημα της Toyota που θα μεταφέρει τους αθλητές, το προσωπικό και τους επισκέπτες με κινητικά προβλήματα, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Π
Κυριακή 27/10/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«APM» (Accessible People Mover) ονομάζεται το ηλεκτρικό όχημα της Toyota που θα μεταφέρει τους αθλητές, το προσωπικό και τους επισκέπτες με κινητικά προβλήματα, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο το 2020.

Το ηλεκτροκίνητο Toyota APM έχει μήκος 3,9 μ., πλάτος 1,6 μ. και ύψος 2,0 μ. και παρόλο που έχει τις εξωτερικές διαστάσεις ενός τυπικού μικρού Ι.Χ. μοντέλου, εντούτοις διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων. Στην πρώτη σειρά κάθεται ο οδηγός σε μία υπερυψωμένη, κεντρικά τοποθετημένη, θέση. Στη δεύτερη σειρά υπάρχουν τρία καθίσματα και στην τρίτη, άλλα δύο, ανεβάζοντας τη συνολική χωρητικότητα στα έξι άτομα. Στην περίπτωση που πρέπει να μεταφερθεί ένα ΑμΕΑ, αναδιπλώνονται τα καθίσματα της 2ης σειράς, προκειμένου να χωρέσει το αμαξίδιο, το οποίο επιβιβάζεται μέσω ειδικής ράμπας. Η πρόσβαση των επιβατών πραγματοποιείται και από τις δύο πλευρές του οχήματος.

Άγνωστα παραμένουν προς το παρόν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτροκινητήρα που θα κινεί το APM. Αυτό που ανακοινώνει η Toyota είναι πως το όχημα θα έχει αυτονομία 100 χλμ. και ότι θα αναπτύσσει τελική ταχύτητα μόλις 19 χλμ./ώρα.

PreviousNext