Μια πρώτη αίσθηση αυτόνομης οδήγησης πήραν εκατοντάδες επαγγελματίες που βρέθηκαν στην εκδήλωση Safety Weekend της Mercedes-Benz στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων.

Εκεί, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν με έναν πρωτόγνωρο τρόπο τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτουν τα επαγγελματικά της οχήματα, όπως το Active Drive Assist που διευθύνει, επιβραδύνει ή επιταχύνει αυτόματα το όχημα υπό προϋποθέσεις και πλέον επιτρέπει τη μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση σε όλο το εύρος ταχυτήτων, που αποτελεί ένα πρώτο μεγάλο βήμα προς τα αυτόνομα οχήματα.

Η εκδήλωση, πέρα από τα συνηθισμένα, πέτυχε να ενθουσιάσει τους επαγγελματίες που γνώρισαν από κοντά την πλήρη γκάμα των φορτηγών Mercedes-Benz από το μικρό βαν Citan μέχρι το εντυπωσιακό νέο Actros, να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες, να πραγματοποιήσουν test drives σε εκτός πίστας διαδρομές, να ενημερωθούν παίρνοντας μέρος σεμινάρια και να συζητήσουν με τους Συμβούλους Πωλήσεων όλων των κατηγοριών. Όπως ήταν αναμενόμενο οι επαγγελματίες δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους ύστερα από κάθε επίδειξη με τα δύο Actros εντός κλειστής διαδρομής στην πίστα. Οι Γερμανοί & Έλληνες εκπαιδευτές εξηγούσαν με κάθε λεπτομέρεια τις καινοτομίες των συστημάτων υποβοήθησης στο νέο Actros καθώς και τις εφαρμογές των τεχνολογιών συνδεσιμότητας. Μέσα από ζωντανές επιδείξεις οι συμμετέχοντες στη δοκιμαστική διαδρομή κατανόησαν πώς λειτουργεί το σύστημα καμερών MirrorCam ή πώς ελαχιστοποιούνται οι περιπτώσεις ατυχημάτων δεδομένου ότι το όχημα ακινητοποιείται όταν «αναλάβουν δράση» οι αισθητήρες που ανιχνεύουν το νεκρό σημείο, το προπορευόμενο όχημα ή κάποιον πεζό που διασχίζει το δρόμο χωρίς να κοιτάξει.

Διαβάστε περισσότερα για τις εκδηλώσεις του διημέρου στην πίστα Μεγάρων, αλλά και την άποψη των αυτοκινητιστών, στο τεύχος Νοεμβρίου (379) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.