Τροχοί & TIR

Πούλμαν της Χρονιάς 2020

Το ΜΑΝ Lion’s Coach είναι το «Πούλμαν της Χρονιάς 2020» με 22 δημοσιογράφους από ισάριθμες χώρες να το ξεχωρίζουν μετά από τη μεγάλη συγκριτική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο Σίμπιου της Ρουμανίας.
Κυριακή 03/11/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το ΜΑΝ Lion’s Coach είναι το «Πούλμαν της Χρονιάς 2020» με 22 δημοσιογράφους από ισάριθμες χώρες να το ξεχωρίζουν μετά από τη μεγάλη συγκριτική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο Σίμπιου της Ρουμανίας. Η απονομή έγινε σε ένα εντυπωσιακό γκαλά, στη νέα έδρα της έκθεσης Busworld στις Βρυξέλλες. Ο συγκεκριμένος θεσμός και το αντίστοιχο βραβείο μετράνε τρεις δεκαετίες αδιάλειπτης παρουσίας και συνθέτουν την πιο μεγάλη διάκριση για τους κατασκευαστές λεωφορείων και πούλμαν της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Ελλάδα εκπροσωπείται στην επιτροπή κρίσης από τον συντάκτη του Τ&Τ, Βασίλη Δαραμούσκα, και στο επόμενο τεύχος θα έχουμε αναλυτικές εντυπώσεις και μετρήσεις από το συγκριτικό τεστ στη Ρουμανία, όπου πέντε πούλμαν αναμετρήθηκαν για την πρώτη θέση του βάθρου.

Κορυφαία πρόταση αγοράς

Η επιτροπή κρίσης (jury) δοκίμασε πέντε πούλμαν τελευταίας γενιάς για μία εβδομάδα, σε πολύ απαιτητικές συνθήκες. Η τελική επικράτηση του Lion’s Coach –το οποίο έκανε παγκόσμια πρεμιέρα πριν από ακριβώς δύο χρόνια στη Busworld, οφείλεται σε ένα συνδυασμό παραγόντων που το καθιστούν σχεδόν αχτύπητο ως πρόταση αγοράς. Άνεση, πρακτικότητα, κορυφαία εκμετάλλευση και υψηλή αποδοτικότητα, συνδυάζονται με άψογα δυναμικά χαρακτηριστικά, και μοναδικά ραφιναρισμένη γραμμή μετάδοσης κίνησης. Επίσης, ο τρόπος που έχει τοποθετηθεί (πάνω από τον μπροστινό άξονα) ο ανελκυστήρας για αμαξίδια ΑΜΕΑ, είναι κατασκευαστικά υποδειγματικός και αυξάνει την ευελιξία στη χρήση, ενώ δεν επηρεάζει ούτε κατ’ ελάχιστο τη χωρητικότητα στις μπαγκαζιέρες.

Στη διάρκεια της απονομής, ο Rudi Kuchta, επικεφαλής Product & Sales Bus και Speaker Business Unit Bus, δήλωσε σχετικά: «Το συγκεκριμένο βραβείο υπογραμμίζει τα δύο βασικά χαρίσματα του ΜΑΝ Lion’s Coach, την αξιοπιστία και την αποδοτικότητα –αμφότερες κάνουν τη ζωή των πελατών μας πιο εύκολη. Πελάτες, και ειδικοί του χώρου, όπως η επιτροπή κρίσης για το “Λεωφορείο και Πούλμαν της Χρονιάς” το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά. Το Lion’s Coach αυξάνει συνέχεια το μερίδιο αγοράς του στην Ευρώπη, σε κάθε πιθανή μεταφορική εφαρμογή. Ακόμη και κορυφαία ποδοσφαιρικά κλαμπ όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, ή η Μπάγερν Μονάχου κινούνται με τα οχήματά μας, αλλά η κατάκτηση του τίτλου “Πούλμαν της Χρονιάς 2020” είναι η κορυφαία τιμή στη βιομηχανία, και όλα τα μέλη του τμήματος λεωφορείων είναι δικαιολογημένα πολύ ενθουσιασμένα».

Το ΜΑΝ Lion’s Coach διατίθεται σε τέσσερα μήκη αμαξώματος, στα 12,101 και στα 13,091 χιλιοστά ως διάξονο, και στα 13,361 και 13,901 χιλιοστά με τρεις άξονες. Τα έξι πρόσθετα καθίσματα του 13μετρου δυο αξόνων πούλμαν που παρουσιάστηκε στην επιτροπή κρίσης για το συγκριτικό στη Ρουμανία, προσφέρει έξι επιπλέον καθίσματα σε σχέση με το 12μετρο μοντέλο, και είναι πολύ ελκυστική επιλογή ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τη σχέση κόστους αξίας. Το μικτό ανέρχεται στους 19,5 τόνους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε αύξηση της εκμετάλλευσης. Χωρίς τουαλέτα, η μέγιστη χωρητικότητα των νέων ΜΑΝ είναι από 53 έως 63 επιβάτες. Οι μπαγκαζιέρες είναι από 11,7 έως 14,3 κυβικά μέτρα, και όλοι οι Euro 6 κινητήρες έχουν βελτιωθεί με αυξημένη ισχύ έως (συν) 30 hp και 300 Nm σε σχέση με τις αντίστοιχες προηγούμενες εκδόσεις, με τον «470άρη» D26 κινητήρα να είναι ιδιαίτερα ελαστικός στη λειτουργία του. MAN και Neoplan τέλος, έχουν κερδίσει 10 φορές τον τίτλο του καλύτερου οχήματος, 5 φορές για πούλμαν και άλλες 5 για αστικό λεωφορείο.

Στο ίδιο τεύχος #379

PreviousNext