Το ΜΑΝ Lion’s Coach είναι το «Πούλμαν της Χρονιάς 2020» με 22 δημοσιογράφους από ισάριθμες χώρες να το ξεχωρίζουν μετά από τη μεγάλη συγκριτική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο Σίμπιου της Ρουμανίας.

Η απονομή έγινε σε ένα εντυπωσιακό γκαλά, στη νέα έδρα της έκθεσης Busworld στις Βρυξέλλες. Ο συγκεκριμένος θεσμός και το αντίστοιχο βραβείο μετράνε τρεις δεκαετίες αδιάλειπτης παρουσίας και συνθέτουν την πιο μεγάλη διάκριση για τους κατασκευαστές λεωφορείων και πούλμαν της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Ελλάδα εκπροσωπείται στην επιτροπή κρίσης από τον συντάκτη του Τ&Τ, Βασίλη Δαραμούσκα, και στο επόμενο τεύχος θα έχουμε αναλυτικές εντυπώσεις και μετρήσεις από το συγκριτικό τεστ στη Ρουμανία, όπου πέντε πούλμαν αναμετρήθηκαν για την πρώτη θέση του βάθρου.

Η επιτροπή κρίσης (jury) δοκίμασε πέντε πούλμαν τελευταίας γενιάς για μία εβδομάδα, σε πολύ απαιτητικές συνθήκες. Η τελική επικράτηση του Lion’s Coach –το οποίο έκανε παγκόσμια πρεμιέρα πριν από ακριβώς δύο χρόνια στη Busworld, οφείλεται σε ένα συνδυασμό παραγόντων που το καθιστούν σχεδόν αχτύπητο ως πρόταση αγοράς. Άνεση, πρακτικότητα, κορυφαία εκμετάλλευση και υψηλή αποδοτικότητα, συνδυάζονται με άψογα δυναμικά χαρακτηριστικά, και μοναδικά ραφιναρισμένη γραμμή μετάδοσης κίνησης. Επίσης, ο τρόπος που έχει τοποθετηθεί (πάνω από τον μπροστινό άξονα) ο ανελκυστήρας για αμαξίδια ΑΜΕΑ, είναι κατασκευαστικά υποδειγματικός και αυξάνει την ευελιξία στη χρήση, ενώ δεν επηρεάζει ούτε κατ’ ελάχιστο τη χωρητικότητα στις μπαγκαζιέρες.

Διαβάστε περισσότερα για τη διάκριση του ΜΑΝ Lion’s Coach, στο τεύχος Νοεμβρίου (379) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.