Τροχοί & TIR

Duravis R002: Νέα σειρά ελαστικών Bridgestone

Η σειρά Duravis R002 είναι ο «πασπαρτού» της Bridgestone για βαρέα οχήματα και προορίζεται για μικτή χρήση σε αυτοκινητόδρομο και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Εξελίχθηκε με νέα γόμα, νέο σχεδιασμό πέλματ
Δευτέρα 09/12/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η σειρά Duravis R002 είναι ο «πασπαρτού» της Bridgestone για βαρέα οχήματα και προορίζεται για μικτή χρήση σε αυτοκινητόδρομο και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Εξελίχθηκε με νέα γόμα, νέο σχεδιασμό πέλματος και νέες μεθόδους παραγωγής, μετά από κοπιώδεις δοκιμές που περιελάμβαναν 17 μεταφορικές εταιρείες σε 13 ευρωπαϊκές χώρες, με κύριο στόχο την καλύτερη αντοχή και μακροζωία σε σχέση με τα ελαστικά του ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, τα νέα ελαστικά φθείρονται κατά 45% λιγότερο σε ανάλογη χρήση με τη σειρά που αντικαθιστούν, και το κόστος ανά χιλιόμετρο είναι μειωμένο κατά 15% -μέσος όρος για ελαστικά κατευθυντήριου άξονα, κινητήριου άξονα και ρυμουλκούμενου.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη νέα ετικέτα για τις εκπομπές CO2, τα Duravis απέσπασαν Β-C-B ενώ στις δοκιμές σε βρεγμένο οδόστρωμα, στον κατευθυντήριο άξονα, είναι τα πρώτα ελαστικά της αγοράς που κέρδισαν την (καλύτερη δυνατή) σήμανση Α.

Σημαντική είναι και η πιστοποίηση της νέας σειράς ως 3PMSF και M+S (χειμερινά ελαστικά). Επίσης, όπως όλα τα ελαστικά τελευταίας γενιάς για φορτηγά και λεωφορεία της Bridgestone, έτσι και τα Duravis R002 έχουν ηλεκτρονικό tagging RFID (ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων) που βοηθά τον εντοπισμό και την παρακολούθηση της κατάστασης όλων των ελαστικών μιας εταιρείας.

Οι τέσσερις κύριες διαστάσεις της νέας σειράς είναι διαθέσιμες άμεσα, και το 2020 θα προστεθούν άλλες έξι. Τα νέα Duravis R002 αντικαθιστούν τις υφιστάμενες σειρές ελαστικών στη συγκεκριμένη κατηγορία, απλοποιώντας σημαντικά το πορτφόλιο της Bridgestone. MAN, Mercedes, Iveco, Renault, Scania και Volvo τα τοποθετούν ήδη ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης.

Ο Steven De Bock, Διευθυντής Πωλήσεων & Λειτουργιών Επαγγελματικών Προϊόντων στην Bridgestone EMEA, δήλωσε: «Οι στόλοι αντιμετωπίζουν περισσότερες προκλήσεις από ποτέ, και η Bridgestone έχει την ευθύνη να βοηθάει τους πελάτες της να τις ξεπερνούν. Η φθορά των ελαστικών αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προβληματισμούς για τους στόλους που θέλουν να αποφύγουν τα επιπρόσθετα κόστη. Με την εξαιρετική του απόδοση, το νέο Duravis R002 βοηθά στη μείωση των λειτουργικών τους εξόδων».

Σχεδιασμένο για το μέλλον της εφοδιαστικής αλυσίδας

Όπως συμβαίνει με όλα τα νέα ελαστικά φορτηγών και λεωφορείων της Bridgestone, το Duravis R002 θα είναι εφοδιασμένο με το ηλεκτρονικό σύστημα ταυτοποίησης RFID (ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων – radio-frequency identification).

Μέσω του συστήματος RFID, οι πελάτες θα μπορούν να ενισχύσουν τη δυνατότητα ανίχνευσης των ελαστικών των στόλων τους, το οποίο τελικά οδηγεί και στη μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας των οχημάτων.

Το Duravis R002, το οποίο υποστηρίζει το σύστημα RFID, μπορεί να δουλέψει αρμονικά με το Total Tyre Care, το πακέτο διαχείρισης και συντήρησης ελαστικών της Bridgestone, το οποίο επίσης προσφέρει σημαντικές δυνατότητες εξατομίκευσης.

Στιγμιότυπο από την πρόσφατη παρουσίαση της νέας σειράς ελαστικών στις εγκαταστάσεις της Brigdestone.

Στο ίδιο τεύχος #380

PreviousNext