Τροχοί & TIR

Η IVECO περνάει στην ηλεκτροκίνηση

Μνημόνιο συνεργασίας με την αμερικάνικη εταιρεία Microvast υπέγραψε πρόσφατα η FPT Industrial, η εταιρεία κατασκευής κινητήρων που ανήκει στον όμιλο CNH Industrial, μέλος του οποίου είναι και η IVEC
Δευτέρα 16/12/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μνημόνιο συνεργασίας με την αμερικάνικη εταιρεία Microvast υπέγραψε πρόσφατα η FPT Industrial, η εταιρεία κατασκευής κινητήρων που ανήκει στον όμιλο CNH Industrial, μέλος του οποίου είναι και η IVECO.

Στόχος της αρχικής συμφωνίας, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί στο 1ο τρίμηνο του 2020, είναι να μπορέσει η FPT Industrial -που είναι παγκόσμιος ηγέτης στους κινητήρες φυσικού αερίου- να σχεδιάσει και να συναρμολογήσει μπαταρίες, στην έδρα της στο Τορίνο της Ιταλίας. Οι εν λόγω μπαταρίες θα εξοπλίζουν τα ηλεκτρικά μοντέλα του CNH Industrial, ενώ θα διατίθενται και σε εξωτερικούς συνεργάτες του ομίλου. Επιπλέον, στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας, η FPT Industrial θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει μια νέα πλατφόρμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων (e-platform), όπως και ολοκληρωμένες ηλεκτρικές γραμμές κίνησης, οι οποίες θα εξοπλίζουν μοντέλα που θα κινούνται τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Σημειώνεται, πως η Microvast, με έδρα το Χιούστον του Τέξας, είναι μια ηγέτιδα εταιρεία τεχνολογίας, που ειδικεύεται στον σχεδιασμό, στην εξέλιξη και στην παραγωγή ταχυφορτιστών και μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα.

Στο ίδιο τεύχος #380

PreviousNext