Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικά φορτηγά στα logistics του Ρότερνταμ

Η αγορά ενός πλήρως ηλεκτρικού φορτηγού θα είναι μια ελκυστική πρόταση έως το 2024, καθώς θα είναι φθηνότερο καθόλη τη διάρκεια ζωής του από ένα φορτηγό ντίζελ. Το παραπάνω είναι ένα από τα βασικά σ
Κυριακή 29/12/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η αγορά ενός πλήρως ηλεκτρικού φορτηγού θα είναι μια ελκυστική πρόταση έως το 2024, καθώς θα είναι φθηνότερο καθόλη τη διάρκεια ζωής του από ένα φορτηγό ντίζελ.

Το παραπάνω είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα μιας μελέτης που έγινε για λογαριασμό του λιμανιού του Ρότερνταμ και της ολλανδικής ένωσης μεταφορών και logistics (TLN), μέσω της οποίας επιχειρείται να διερευνηθεί το πώς θα γίνει πιο βιώσιμη η οδική μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων στην περιοχή του λιμένα.

Σημειώνεται, πως η Λιμενική Αρχή στοχεύει να καταστήσει το λιμάνι ουδέτερο ως προς τις εκπομπές CO2 έως το 2050 και για να το επιτύχει αυτό, εστιάζει στη μετάβαση σε νέες μορφές ενέργειας καθώς και στις επιχειρήσεις λιμενικής εφοδιαστικής, όπως οι μεταφορές σε ολόκληρη την περιοχή του λιμένα.

Συγκεκριμένα, η οδική μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων αποτελεί βασικό σημείο εστίασης, καθώς –ακόμη και με έμφαση στα μικρά ταξίδια (κάτω από 30 χιλιόμετρα)– περίπου 12.000 διαδρομές πραγματοποιούνται καθημερινά στο λιμάνι. Αν αυτά τα ταξίδια δεν είχαν εκπομπές, αυτό θα εξοικονομούσε περίπου μισό εκατομμύριο τόνους εκπομπών CO2.

Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδιάζεται οι οδικές μεταφορές μικρών αποστάσεων που αφορούν στα λιμάνια, να είναι ελεύθερες εκπομπών μέχρι το 2040.

PreviousNext