Στην καθιερωμένη συγκριτική δοκιμή μας για καμπίνες, συμμετείχαν φέτος έξι μοντέλα που αντιπροσωπεύουν ό,τι πιο καινούργιο έχει να επιδείξει η αυτοκινητοβιομηχανία.

Λόγος γίνεται για το νέο Actros, το πρώτο φορτηγό παραγωγής με MirrorCam αντί για καθρέπτες και απόλυτα ψηφιοποιημένο εσωτερικό, αλλά και αλλαγές στο σασί, το οποίο κάνει στη δοκιμή μας πρεμιέρα σε περιβάλλον μετρήσεων και απευθείας σύγκρισης με τον ανταγωνισμό. Το ολοκαίνουργιο F-Max της Ford Trucks, το «Φορτηγό της Χρονιάς 2019» ήρθε σχεδόν από το πουθενά, και διεκδικεί μερίδιο στην πιο δύσκολη αγορά του κόσμου, την ευρωπαϊκή και δείχνει να τα πηγαίνει πολύ καλά. Το δίκτυο επεκτείνεται με φρενήρεις ρυθμούς, από την Ιβηρική χερσόνησο μέχρι την Ιταλία, την Ελλάδα και το σύνολο σχεδόν της Ανατολικής Ευρώπης. Κατά σειρά νεότητας, ακολουθεί το Scania με την S-cab που λανσαρίστηκε το 2016, και σημειώνει μεγάλο εμπορικό σουξέ. Εδώ, ψάχνουμε απάντηση αν είναι το καλύτερο όταν τοποθετείται απέναντι στις μεγαλύτερες καμπίνες που διαθέτουν οι ανταγωνιστές.

Την ίδια στιγμή, οι δύο βετεράνοι της δοκιμής, ΜΑΝ XXL και DAF Super Space Cab, όχι μόνο δείχνουν πως, ο παλιός είναι αλλιώς, αλλά δεν έχουν κανένα θέμα να χτυπήσουν στα ίσια τα πιο πρόσφατα λανσαρισμένα μοντέλα. Εξίσου μοντέρνο είναι και το Renault Maxispace, με τη δική του ξεχωριστή σχεδιαστική ταυτότητα και μοναδικά στοιχεία, που το καθιστούν ένα από τα πιο σύγχρονα μοντέλα της Ευρώπης. Είναι σίγουρα ιδιοσυγκρασιακό, αλλά, έχει αναμφίβολα εμπλουτίσει το τοπίο της ευρωπαϊκής μεταφοράς. Η δημοφιλία τους σε όλες τις αγορές αποδεικνύει το πόσο ικανά είναι. Άπαντες ήρθαν στη δοκιμή με τις μεγαλύτερες καμπίνες που κατασκευάζουν, εξοπλισμένες με ό,τι πιο καινοτόμο διαθέτουν τα τεχνολογικά τους ράφια. Με μετρήσεις ακριβείας, καταγραφές ενδείξεων λειτουργίας, αποδόσεις εξοπλισμών και ταξίδια στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους, τα 6 αυτοκίνητα περνούν από το κόσκινο των πλέον έμπειρων δημοσιογράφων – δοκιμαστών για την ανάδειξη του καλύτερου.

Διαβάστε περισσότερα για το μεγάλο συγκριτικό μας, στο Τεύχος Δεκεμβρίου 2019 (380) του ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.