Τροχοί & TIR

Συνδεδεμένο «έξυπνο» γιλέκο Scania

«C-me» ονομάζει η Scania το καινοτόμο γιλέκο που δημιούργησε, το οποίο έχει ως στόχο να αυξήσει την προσφερόμενη στον οδηγό ασφάλεια. Ο χειρισμός του εν λόγω «έξυπνου» γιλέκου της Scania γίνεται μέσ
Δευτέρα 16/12/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«C-me» ονομάζει η Scania το καινοτόμο γιλέκο που δημιούργησε, το οποίο έχει ως στόχο να αυξήσει την προσφερόμενη στον οδηγό ασφάλεια.

Ο χειρισμός του εν λόγω «έξυπνου» γιλέκου της Scania γίνεται μέσω εφαρμογής (app) και προσφέρονται πλήθος ρυθμίσεων που αφορούν -μεταξύ άλλων- στο φωτισμό, τις εξωτερικές συνθήκες και τον αριθμό έκτακτης ανάγκης, οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν στις προτιμήσεις του οδηγού.

Αναλυτικότερα, το γιλέκο συνδέεται μέσω Bluetooth με το κινητό τηλέφωνο του οδηγού, στο οποίο εγκαθίσταται η προαναφερθείσα εφαρμογή. Έτσι, όταν παραστεί ανάγκη, ο συναγερμός και η ακριβής θέση του οδηγού προωθούνται στο σύστημα διαχείρισης στόλου «Scania Fleet Management» ή σε ένα προκαθορισμένο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης. Η εφαρμογή μπορεί επίσης να εμφανίζει τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη, όπως την κατάσταση της μπαταρίας και το πόσες φορές έχει μπει και βγει στην καμπίνα.

Επιπλέον, το Scania C-me μπορεί να ρυθμιστεί ώστε τα ενσωματωμένα φώτα να ανάβουν αυτόματα όταν ένας οδηγός εγκαταλείπει την καμπίνα και έξω είναι σκοτεινά. Ακόμα, το γιλέκο διαθέτει έναν αισθητήρα που μπορεί να ανιχνεύσει πότε ο οδηγός είναι αδρανής μετά από μια γρήγορη ακούσια κίνηση (όπως μια πτώση). Σε αυτή την περίπτωση, ενεργοποιείται αυτόματα ένας συναγερμός, κάτι που μπορεί να κάνει και χειροκίνητα ο ίδιος ο οδηγός, μέσω του σχετικού κουμπιού.

Στο ίδιο τεύχος #380

PreviousNext