Τροχοί & TIR

Volvo: Επιμένει στην ασφάλεια

Πενήντα χρόνια πέρασαν ήδη από τότε που η Ομάδα Έρευνας Ατυχημάτων (Accident Research Team - ART) της Volvo Trucks ξεκίνησε συστηματικά να συγκεντρώνει και να αναλύει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικέ
Τετάρτη 18/12/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Πενήντα χρόνια πέρασαν ήδη από τότε που η Ομάδα Έρευνας Ατυχημάτων (Accident Research Team - ART) της Volvo Trucks ξεκίνησε συστηματικά να συγκεντρώνει και να αναλύει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικές με τα τροχαία ατυχήματα σε πραγματικές συνθήκες και να λαμβάνει τα ανάλογα μέτρα.

Οι γνώσεις και οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν χρησιμοποιήθηκαν στην εξέλιξη των συστημάτων και στη σχεδίαση των μελλοντικών οχημάτων, προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια των φορτηγών και εν γένει του τομέα Μεταφορών. «Κάθε χρόνο 1,35 εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώνονται σε όλο τον κόσμο σε τροχαία δυστυχήματα. Αυτό είναι για εμάς θέμα μέγιστης προτεραιότητας» εξηγεί η Διευθύντρια Οδικής & Προϊοντικής Ασφάλειας της Volvo Trucks, κα. Anna Wrige Berling, η οποία συμπλήρωσε το εξής: «Οι προσπάθειες της Ομάδας Έρευνας Ατυχημάτων αποφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου εργασιακού περιβάλλοντος για τους οδηγούς φορτηγών και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας για όλους τους χρήστες των δρόμων. Επιπλέον, η έρευνα υποστηρίζει το όραμά μας περί ασφάλειας, για μηδενικά τροχαία ατυχήματα με την εμπλοκή φορτηγών Volvo».

Σήμερα, η Ομάδα Έρευνας Ατυχημάτων είναι ένα διεπιστημονικό δίκτυο έρευνας της ασφάλειας με συμμετοχή πραγματογνωμόνων. Αυτοί συγκεντρώνουν και ανταλλάσσουν μοναδικά ευρήματα για τις αιτίες των ατυχημάτων σε αληθινές συνθήκες – που έρχονται να προστεθούν στις γνώσεις που αποκτώνται μέσω των εργαστηριακών crash tests. Επιπλέον, η ομάδα χρησιμοποιεί ανάλυση δεδομένων και τοπικές στατιστικές κυκλοφοριακών συμβάντων για ακόμα βαθύτερη κατανόηση.

Συνδεσιμότητα

Στο μεταξύ, με την παράδοση τεσσάρων εκσκαφέων της Volvo Construction Equipment στη δανέζικη εταιρεία GSV Materieludlejning, οι άνθρωποι του Volvo Group γιόρτασαν πρόσφατα το ένα εκατομμύριο συνδεδεμένα φορτηγά, λεωφορεία και εργοταξιακά μηχανήματα. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ο μεγάλος όγκος δεδομένων και πληροφοριών που συλλέγονται καθημερινά από τα εν λόγω οχήματα, βοηθάει στη βελτίωση της παραγωγικότητας μέσω της ελαχιστοποίησης του χρόνου που αυτά μένουν ανενεργά. Επιπλέον, συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων ρύπων και θορύβου, την ίδια στιγμή που αναβαθμίζουν την ασφάλεια τόσο στους δρόμους όσο και στα εργοτάξια.

Οι 4 εκσκαφείς της Volvo CE με τους οποίους το Volvo Group έπιασε το ορόσημο των 1.000.000 συνδεδεμένων οχημάτων.

PreviousNext