Όλα είναι δρόμος. Μια έκφραση που για εμάς, τους ανθρώπους της μεταφοράς, σημαίνει πολλά. Ένας καθημερινός δρόμος μέχρι να φτάσουμε στο σημείο φόρτωσης και ένας ακόμη πιο μακρινός μέχρι το σημείο εκφόρτωσης.

Ένας δρόμος με εκατοντάδες χιλιόμετρα, άλλοτε κουραστικός, άλλοτε αγχωτικός και άλλοτε ευχάριστος και όμορφος. Κοινός παρονομαστής όμως είναι η όρεξη και το πάθος των οδηγών για τη δουλειά τους. Μόνο έτσι μπορεί κάποιος να αντέξει τρία εβδομαδιαία δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη ή ένα στις εσχατιές της Ευρώπης. Αυτή είναι και η συνταγή της επιτυχίας.

Να κάνεις με αγάπη αυτό που σου αρέσει και θέλεις πραγματικά και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Όπως ο Γιώργος Κάλφας από την Εύβοια, ο οποίος εργάζεται αρκετά χρόνια ως οδηγός στη μεταφορική Δροσάτος από το Αλιβέρι, δουλεύοντας στη γραμμή της Μακεδονίας. Τα φορτηγά της μεταφορικής Δροσάτου είναι όλα περιποιημένα και πάντα σε άριστη κατάσταση στο δρόμο. Αυτή άλλωστε είναι η πρώτη προτεραιότητα του αυτοκινητιστή, το φορτηγό του να είναι άψογο σε όλα του.

Διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση του ιδιαίτερου αυτού Scania, στο τεύχος Ιανουαρίου (381) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.