Στη μεγάλη συγκριτική δοκιμή «Coach Euro Test 2019» όπου αναδείχθηκε ο νικητής του «Πούλμαν της Χρονιάς 2020», πήρε μέρος η αφρόκρεμα της ευρωπαϊκής αγοράς.

Συμμετείχαν πέντε από τα κορυφαία νέα πούλμαν που αντιπροσωπεύουν την τεχνολογική αιχμή και διαγκωνίζονται για την τελική επικράτηση και την κατάκτηση της κορυφαίας διάκρισης της βιομηχανίας λεωφορείου. Νικητής και Coach of the year 2020 το ΜΑΝ Lion’s Coach. Ας τα δούμε ένα προς ένα…

Iveco Crossway NP

Το Crossway είχε τη λιγότερο πολυτελή διαμόρφωση ανάμεσα στα οχήματα του συγκριτικού, κάτι αναμενόμενο καθώς, πρόκειται για ένα πούλμαν περιαστικής (intercity) κυρίως χρήσης.

MAN Lion’s Coach

Από τη στιγμή που έχουμε οδηγήσει εξαντλητικά το νέο πούλμαν είναι δύσκολο να γράψεις για το MAN Lion’s Coach που είχαμε στη διάθεσή μας, χωρίς να επικεντρωθείς στο κυρίαρχο χαρακτηριστικό του που αποτελεί παγκόσμια πρώτη σε λεωφορείο –την απουσία εξωτερικών καθρεπτών και την αντικατάστασή τους από κάμερες.

Setra S 531 DT

Έχουμε καλύψει πολλά χιλιόμετρα με τον γίγαντα της Setra. Στη Ρουμανία επιβεβαιώθηκε αυτό που, πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά. Το πιο ολοκληρωμένο διώροφο πούλμαν όλων των εποχών νιώθει άνετα όχι μόνο στην εθνική οδό, αλλά και στο σπασμένο οδικό δίκτυο των Καρπαθίων, σε χωματόδρομους και στενοσόκακα.

VDL Futura

Το Futura είναι το πιο ευχάριστο στην οδήγηση πούλμαν του συγκριτικού. Οι Ολλανδοί έχουν καταφέρει να κάνουν τα πούλμαν τους συνώνυμα της πρακτικότητας, άνεσης, εύκολης και φθηνής συντήρησης και υψηλής αποδοτικότητας.

Volvo 9900

Η ναυαρχίδα της Volvo Buses, το τριάξονο 14μετρο 9900 που δοκιμάσαμε στη Ρουμανία, είναι ένα εντυπωσιακό πούλμαν που ξεχωρίζει από χιλιόμετρα. Δημιουργήθηκε για υψηλού επιπέδου τουρισμό, κάτι που αντανακλάται και στην τιμή, καθώς μόνο το διώροφο Setra είναι ακριβότερο από αυτό στη συγκριτική δοκιμή μας.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή, στο τεύχος Ιανουαρίου (381) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.