Τροχοί & TIR

Δίκτυο 63 σταθμών φυσικού αερίου

Για τη χρήση του φυσικού αερίου στις μεταφορές και την επέκταση της χρήσης των βιοκαυσίμων, μιλώντας στο συνέδριο Ecomobility Conference ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, αν
Τρίτη 28/01/2020 - 13:39
Κοινοποίηση στα Social Media

Για τη χρήση του φυσικού αερίου στις μεταφορές και την επέκταση της χρήσης των βιοκαυσίμων, μιλώντας στο συνέδριο Ecomobility Conference ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι θα προωθηθεί η χρήση συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) στα ελαφρά οχήματα και υγροποιημένου (LNG) στα βαρέα οχήματα και στη ναυτιλία. Ο εθνικός ενεργειακός σχεδιασμός, υπενθύμισε, προβλέπει την ανάπτυξη δικτύου 8 σταθμών ανεφοδιασμού LNG και 55 σταθμών CNG ως το 2030, έναντι των μόλις 15 που υπάρχουν σήμερα.

Για τα βιοκαύσιμα ο υπουργός τόνισε, ότι στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι η στήριξη της εγχώριας παραγωγής και παράλληλα διερευνώνται σενάρια αύξησης των ποσοστών υποχρεωτικής πρόσμιξης στα συμβατικά καύσιμα και επέκτασης της χρήσης τους πέραν των αυτοκινήτων. Ανέφερε δε, ότι το υδρογόνο θα αποτελέσει βασικό παράγοντα στο μέλλον της ενέργειας με τη διοχέτευσή του - εκτός των άλλων - και στους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου.

PreviousNext