Τροχοί & TIR

Ταχυφορτιστές με ενσωματωμένη μπαταρία

«E.ON Drive Booster» θα ονομάζονται οι νέοι ταχυφορτιστές που θα ξεκινήσουν να παράγονται αργότερα φέτος και οι οποίοι αποτελούν τον καρπό της συνεργασίας ανάμεσα στην Volkswagen Group Components κα
Δευτέρα 16/03/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«E.ON Drive Booster» θα ονομάζονται οι νέοι ταχυφορτιστές που θα ξεκινήσουν να παράγονται αργότερα φέτος και οι οποίοι αποτελούν τον καρπό της συνεργασίας ανάμεσα στην Volkswagen Group Components και στη γερμανική εταιρεία ενέργειας, E.ON.

Η καινοτομία των εν λόγω φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, είναι πως φέρουν ενσωματωμένη μπαταρία και δεν χρειάζεται να συνδεθούν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, γεγονός που καθιστά δυνατή την εγκατάστασή τους σχεδόν οπουδήποτε και με σημαντικά χαμηλότερο κόστος, καθώς δεν απαιτούνται επιπλέον δαπάνες για τη μελέτη και πραγματοποίηση της εγκατάστασης. Σύμφωνα με την E.ON και τη Volkswagen Group Components, η νέα τεχνολογία ανοίγει το δρόμο για την εγκατάσταση ενός μεγαλύτερου αριθμού εξαιρετικά γρήγορων σημείων φόρτισης.

Οι εν λόγω σταθμοί εγκαθίστανται σύμφωνα με την αρχή «Plug & Play», με τον χρήστη να χρειάζεται απλώς να τους ενεργοποιήσει, να τους συνδέσει και να τους ρυθμίσει online. Για να διασφαλίζεται ότι η μπαταρία που είναι εγκατεστημένη στο σταθμό φόρτισης θα έχει πάντα επαρκή ισχύ, θα τροφοδοτείται μόνιμα με συμβατική σύνδεση έντασης 16 έως 63 αμπέρ. Οι ενημερώσεις, η απομακρυσμένη συντήρηση και η χρέωση για τη χρήση των σημείων φόρτισης θα πραγματοποιούνται μέσω της κεντρικής πλατφόρμας λογισμικού της E.ON, με την εταιρεία να τονίζει ότι οι φορτιστές θα λειτουργούν αποκλειστικά με «πράσινη» ενέργεια.

Σημειώνεται, τέλος, πως οι ταχυφορτιστές θα μπορούν να φορτίσουν ταυτόχρονα μέχρι και δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα με ισχύ έως και 150 kW. Με αυτό τον τρόπο, με χρόνο φόρτισης κατά μέσο όρο 15 λεπτών, θα προσφέρεται μια επιπλέον αυτονομία της τάξης των 200 χλμ.

PreviousNext