Τροχοί & TIR

Αυτόνομο ρομπότ διανομών (+VIDEO)

«REV-1» ονομάζεται το αυτόνομο τρίκυκλο διανομών, που κατασκεύασε η αμερικάνικη start-up εταιρεία Refraction ΑΙ, την οποία ίδρυσαν δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Το εν λόγω ρομπότ δια
Τετάρτη 15/04/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«REV-1» ονομάζεται το αυτόνομο τρίκυκλο διανομών, που κατασκεύασε η αμερικάνικη start-up εταιρεία Refraction ΑΙ, την οποία ίδρυσαν δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Το εν λόγω ρομπότ διανομών προσφέρει χώρο φόρτωσης 453 λίτρων, ζυγίζει μόλις 45 κιλά και έχει ύψος 1,5 και μήκος 1,4 μέτρων. Κινείται τόσο στο δρόμο όσο και σε λεωφορειολωρίδες, αναπτύσσοντας ταχύτητα έως και 24 χλμ./ώρα, με τους κατασκευαστές του να τονίζουν πως δεν υπόκειται σε περιορισμούς, καθώς κινείται απροβλημάτιστα τόσο στη βροχή όσο και στο χιόνι.

Προκειμένου να κινείται αυτόνομα, το REV-1 εξοπλίζεται με 12 κάμερες, καθώς και με ραντάρ και αισθητήρες υπερήχων. Η διαφορά του από άλλα αυτόνομα οχήματα, είναι πως δεν διαθέτει LIDARs προκειμένου να κρατηθεί το κόστος του χαμηλά, κάτω από τα 5.000 δολάρια. Αυτό κατέστη δυνατό, καθώς το REV-1 κινούμενο με ταχύτητα 20 χλμ./ώρα, μπορεί να ακινητοποιηθεί σε απόσταση 1,5 μέτρου, ένα στοιχείο ιδιαίτερα κρίσιμο στην αποφυγή ατυχημάτων.

«Δεν έχει νόημα από οικονομικής απόψεως να χρησιμοποιηθεί ένα LIDAR αξίας 10.000 δολαρίων, για την παράδοση φαγητού που κοστίζει 10 δολάρια», τόνισε ο συνιδρυτής της Refraction ΑΙ, Matthew Johnson-Roberson. Σημειώνεται, πως το REV-1 βάσει νομοθεσίας αντιμετωπίζεται ως ηλεκτρικό ποδήλατο (e-bike). Αυτή την περίοδο δοκιμάζεται από αμερικάνικες αλυσίδες εστιατορίων, αναλαμβάνοντας το delivery προς τους πελάτες τους.

Video URL
PreviousNext