Η Ford παρουσιάζει τα νέα Transit και Transit Custom με αναβαθμίσεις που διευκολύνουν την εργασία, σειρά συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας που κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα σε επαγγελματικό, ήπιο υβριδικό σύστημα με μικρή οικονομική επιβάρυνση και το πρώτο plug-in υβριδικό van της παγκόσμιας αγοράς –το νέο ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα, και η χαρισματική οδική συμπεριφορά, δημιουργούν ένα δελεαστικό σύνολο για τον επαγγελματία.

Η Ford από το 2012, όταν και ξεκίνησε μία έκτοτε, αδιάκοπη ομοβροντία νέων μοντέλων, από το Ranger, μέχρι την πολυπληθή οικογένεια των Transit, ακολουθεί μία διαρκώς ανοδική πορεία στην Ευρώπη, που τρία χρόνια πριν την έφερε στην πρώτη θέση των ταξινομήσεων ελαφρών επαγγελματικών, με μερίδιο αγοράς 14,1%. Η εταιρεία δείχνει αποφασισμένη να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία στις ταξινομήσεις LCV στην Ευρώπη, αναβαθμίζοντας σημαντικά δύο από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της γκάμας, τα οποία διαθέτουν πολλές νέες τεχνολογίες σε πρεμιέρα στην κατηγορία, και λανσάροντας το πρώτο plug-in (PHEV) υβριδικό μεσαίο van στον κόσμο. Στη Σουηδία οδηγήσαμε το νέο Transit των 2 τόνων, το μεγάλο δηλαδή, van της εταιρείας, το αναβαθμισμένο Transit Custom και το υβριδικό plug-in μοντέλο.

Το σχέδιο του νέου μεγάλου Transit, που μεταβαίνει αισίως στην όγδοη γενιά του, είναι ιδιαίτερο καθώς δείχνει μεν πανομοιότυπο με το προηγούμενο μοντέλο, αλλά ταυτόχρονα οι αλλαγές είναι άμεσα αντιληπτές. Αυτό που έχουν κάνει οι σχεδιαστές είναι ότι, έκαναν πιο «καθαρό» τον σχεδιασμό του αμαξώματος: η μάσκα είναι τώρα πιο ψηλή, με τρεις παχιές μπάρες, και ο προφυλακτήρας έχει μικρές διαφοροποιήσεις για καλύτερη διαχείριση των αεροδυναμικών αντιστάσεων. Συνολικά, οι αισθητικές αλλαγές πετυχαίνουν αυτό που έχει γίνει πλέον κανόνας στην κατηγορία, με έντονες ακμές, και μικρές ανοχές το αμάξωμα δείχνει πολύ συμπαγές και σχεδόν σμιλεμένο από ένα ενιαίο κομμάτι μετάλλου. Όλο αυτό έρχεται και «δένει» με προβολείς bi-xenon και φώτα ημέρας LED.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή των δύο νέων βαν της Ford, στο τεύχος Νοεμβρίου (379) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.