Τροχοί & TIR

Ειρηνούπολη Logistics: Νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις

Η συνταγή της επιτυχίας της εταιρείας είναι απλή. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, τα μέλη της οποίας σε συνεργασία με το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό της εργάζονται καθημερινά για
από Παύλος Μαυρομύτης | Πέμπτη 07/05/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας Ειρηνούπολη Logistics με έξι ράμπες φορτώσεων, τύπου φυσούνας ώστε να μην υπάρχει απώλεια θερμοκρασίας.
Οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας Ειρηνούπολη Logistics με έξι ράμπες φορτώσεων, τύπου φυσούνας ώστε να μην υπάρχει απώλεια θερμοκρασίας.

Η συνταγή της επιτυχίας της εταιρείας είναι απλή. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, τα μέλη της οποίας σε συνεργασία με το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό της εργάζονται καθημερινά για πολλές ώρες, προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο. Η ανάπτυξή της έχει φέρει τη συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες της εγχώριας και ξένης αγοράς, την επέκταση των εγκαταστάσεων καθώς και τη σημαντική αύξηση του μεταφορικού έργου. Καθημερινά μετά τις 6 το απόγευμα στις αποθήκες της εταιρείας γίνεται το αδιαχώρητο από φορτηγά, εμπορεύματα και εκατοντάδες παλέτες οι οποίες πρέπει μέσα σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια να φορτωθούν στις νταλίκες και να ξεκινήσουν για τον προορισμό τους.

Εκεί θα συναντήσουμε το νέο αίμα της εταιρείας, τον Σάββα Τσιχλακίδη, ο οποίος με ένα τετράδιο και ένα στυλό στο χέρι πρέπει να βρίσκει άμεσα λύσεις, για να λειτουργούν τα πάντα άψογα. Ευδιάθετος όπως πάντα θα μας καλωσορίσει και θα μας ξεναγήσει στις νέες τους εγκαταστάσεις, δίνοντάς μας σημαντικές πληροφορίες.

T&T: Σάββα τι νέο παρουσιάζει η εταιρεία σας;

Σ.Τ.: Η εταιρεία μας το 2018 δημιούργησε μία μονάδα υπηρεσιών Logistics παράλληλα με τις παλαιότερες εγκαταστάσεις αποθήκευσης, τυποποίησης και μεταφοράς προϊόντων. Αυτή η πρότυπος μονάδα έχει ως κύρια δραστηριότητα την παροχή υπηρεσιών σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ τόσο για την Ελλάδα όσο και για το εξωτερικό. Διαθέτει χώρους άμεσης φορτοεκφόρτωσης χωρητικότητας 430 παλετών, όπως και χώρους αποθήκευσης μακράς διαρκείας χωρητικότητας 550 παλετών.

Όλοι οι κτιριακοί χώροι φορτοεκφόρτωσης είναι ψυχόμενης θερμοκρασίας όπως και οι χώροι αποθήκευσης οι οποίοι φτάνουν έως και τους -30 βαθμούς. Όλες οι ράμπες φορτώσεων είναι τύπου φυσούνας ώστε να μην υπάρχει απώλεια θερμοκρασίας και κατ' επέκταση φθορά στα προϊόντα. Συνολικά ο προαύλιος χώρος είναι 15 στρέμματα και οι κτιριακές εγκαταστάσεις 4 στρέμματα. Αυτή τη στιγμή προσθέτουμε ένα ακόμη κτίριο με καταψύξεις έκτασης 5 στρεμμάτων.

T&T: Τι σκοπούς εξυπηρετεί η νέα μονάδα;

Σ.Τ.: Βασική λειτουργία της μονάδας είναι η δημιουργία μιξ φορτίων (γκρουπάζ) τόσο για την Ελλάδα όσο και για το εξωτερικό. Για τη δημιουργία των συγκεκριμένων φορτίων συλλέγουμε προϊόντα από την Αλεξανδρούπολη έως την Πελοπόννησο και την Κρήτη, ανάλογα βέβαια με την εποχή συγκομιδής κάθε προϊόντος. Κάτι που βέβαια αυξάνει τη δυσκολία σε μια ήδη δύσκολη παροχή όπως είναι η δημιουργία γκρουπάζ φορτίων σε νωπά προϊόντα.

T&T: Πόσα φορτία γκρουπάζ εξάγετε;

Σ.Τ.: Καθημερινά η μονάδα Logistics φτάνει να διοχετεύει στο εξωτερικό έως και 20 μιξ φορτία, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο. Χρειάζεται εμπειρία και τεχνογνωσία, κάτι που διαθέτει η εταιρεία μας. Ταυτόχρονα στην Ελλάδα φτάνουμε τα δέκα φορτία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα και Πάτρα που είναι συνδυαστικά και με την περισυλλογή των προϊόντων για το εξωτερικό.

T&T: Αποδίδει η αποθήκευση προϊόντων;

Σ.Τ.: Φυσικά. Άλλωστε η βασική δραστηριότητα της εταιρείας μας είναι οι εγκαταστάσεις μακράς διαρκείας αποθήκευσης σε ελεγχόμενη ατμόσφαιρα έως και έξι μηνών με ειδικού τύπου μηχανήματα διοχέτευσης διοξειδίου του άνθρακα. Παράλληλα κάνουμε διαλογή και τυποποίηση αγροτικών προϊόντων από τελευταίας τεχνολογίας συσκευαστήρια.

T&T: Τι στόλο διαθέτει η εταιρεία σας;

Σ.Τ.: Κορμός της αλυσίδας αυτής είναι η μεταφορά. Η εταιρεία μας διαθέτει δώδεκα ιδιόκτητα φορτηγά ψυγεία Δ.Χ καθώς και μικρότερα ψυγεία περισυλλογής και είκοσι συνεργαζόμενα. Τα αυτοκίνητα έχουν δυνατότητα ψύξης των προϊόντων έως 0 βαθμούς και κατάψυξης στους -25 βαθμούς, με παροχή καταγραφικών θερμοκρασίας. Για την καλύτερη λειτουργία και οργάνωση τα φορτηγά όπως και οι ψυκτικοί θάλαμοι είναι τελευταίας τεχνολογίας, με ιδιόκτητα καύσιμα και άμεση συντήρηση.

PreviousNext