Τροχοί & TIR

Mercedes-Benz στον Αρκτικό Κύκλο

Μετά τις χειμερινές δοκιμές του eSprinter στο Arjeplog της Σουηδίας, η Mercedes-Benz επέστρεψε στον Αρκτικό Κύκλο για να τεστάρει σε αντίξοες συνθήκες για αρκετές εβδομάδες και το πρώτο της ηλεκτρικ
Τετάρτη 13/05/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά τις χειμερινές δοκιμές του eSprinter στο Arjeplog της Σουηδίας, η Mercedes-Benz επέστρεψε στον Αρκτικό Κύκλο για να τεστάρει σε αντίξοες συνθήκες για αρκετές εβδομάδες και το πρώτο της ηλεκτρικό MPV, το EQV, το οποίο θα λανσαριστεί εμπορικά στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους.

Εκεί, σε θερμοκρασίες έως και -30οC, τα ηλεκτρικά οχήματα υποβλήθηκαν σε πλήθος πολύπλοκων δοκιμών. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 30 μηχανικοί και εμπειρογνώμονες της Mercedes-Benz Vans, οδήγησαν σε παγωμένες λίμνες και μέτρησαν τις συνέπειες του ακραίου ψύχους στον χειρισμό, την εργονομία και την άνεση του οχήματος. Δοκιμάστηκε η συμπεριφορά του αυτοκινήτου κατά την εκκίνηση και η επίδραση της χαμηλής θερμοκρασίας στα εξαρτήματα του ηλεκτροκινητήρα, στο λογισμικό, στις διεπαφές και στη θερμική διαχείριση ολόκληρου του οχήματος.

«Σε αυτές τις τελικές χειμερινές δοκιμές, ζητήσαμε τα πάντα για το EQV και τα κατάφερε. Χρησιμοποιήσαμε τα συμπεράσματα από αυτές τις δοκιμές, στο δρόμο για την έναρξη της παραγωγής», δήλωσε ο Benjamin Kaehler, επικεφαλής του eDrive @VAN στη Mercedes-Benz Vans, ο οποίος δεν παρέλειψε να συμπληρώσει: «Ιδιαίτερα όσον αφορά τη θερμική διαχείριση, που είναι τόσο σημαντική για τα ηλεκτρικά οχήματα, καταφέραμε να βρούμε τρόπους να κάνουμε το EQV πιο ασφαλές και πιο άνετο».

Στο ίδιο τεύχος #385

PreviousNext