Τροχοί & TIR

Κέντρο ανακύκλωσης μπαταριών

Συμφωνία για τη δημιουργία ενός κέντρου ανακύκλωσης μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στην πόλη Harjavalta της Φινλανδίας, υπήρξε ανάμεσα στις εταιρείες Fortum, BASF και Nornickel. Στόχος είναι η επαναχ
Τρίτη 19/05/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Συμφωνία για τη δημιουργία ενός κέντρου ανακύκλωσης μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στην πόλη Harjavalta της Φινλανδίας, υπήρξε ανάμεσα στις εταιρείες Fortum, BASF και Nornickel.

Στόχος είναι η επαναχρησιμοποίηση των κρίσιμων μετάλλων -όπως το κοβάλτιο και το νικέλιο- που υπάρχουν στις μπαταρίες, με τους ανθρώπους της Fortum να δηλώνουν πως ήδη -χάρη στην απόκτηση της εταιρείας Crisolteq- έχουν καταφέρει να αυξήσουν την ανάκτηση των πολύτιμων μετάλλων από το 50% στο 80%.

Όπως τονίζεται, η συνεργασία θα επιτρέψει όχι μόνο τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των εταιρειών, αλλά και την ικανοποίηση της αυξημένης ζήτησης για μπαταρίες στο πλαίσιο της ηλεκτροκίνησης. Σημειώνεται, πως η BASF αποτελεί μια ηγέτιδα εταιρεία χημικών, η Fortum είναι μια καταξιωμένη εταιρεία καθαρής ενέργειας και η Nornickel είναι μια μεταλλευτική εταιρεία εξορύξεων που αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό παλλαδίου και νικελίου του κόσμου.

PreviousNext