Τροχοί & TIR

Η «έξυπνη» αποθήκη τη UPS

«WES» (Warehouse Execution System) ονομάζεται το νέο σύστημα «έξυπνης» διαχείρισης αποθήκης που δημιούργησαν από κοινού η UPS και η εταιρεία τεχνολογίας, Softeon. Υπόσχεται πως επιτρέπει την ταχύτερ
Παρασκευή 12/06/2020 - 18:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«WES» (Warehouse Execution System) ονομάζεται το νέο σύστημα «έξυπνης» διαχείρισης αποθήκης που δημιούργησαν από κοινού η UPS και η εταιρεία τεχνολογίας, Softeon.

Υπόσχεται πως επιτρέπει την ταχύτερη λήψη και εκπλήρωση παραγγελιών για να διασφαλιστεί ότι οι πελάτες, ειδικά εκείνοι με κυμαινόμενα μοτίβα παραγγελιών, λαμβάνουν τα προϊόντα τους εγκαίρως.

Επιπλέον, το WES επιτρέπει στην UPS να καθορίσει τις συγκεκριμένες απαιτήσεις – ανάγκες των πελατών της, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι παραγγελίες υψηλότερης προτεραιότητας εκτελούνται κατά προτεραιότητα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, με αποτέλεσμα η παραγωγικότητα σε ορισμένους πελάτες να ανεβαίνει κατά 50%.

Συνολικά, η παρακολούθηση μέσω του WES σε πραγματικό χρόνο της χωρητικότητας, των απαιτήσεων ολοκλήρωσης της παραγγελίας, των καθυστερήσεων και της κατάστασης του προσωπικού, επιτρέπει στην UPS να εντοπίζει και να επιλύει πιθανές δυσλειτουργίες πριν αυτές προκύψουν.

Σημειώνεται, πως το WES στέλνει οδηγίες στα ρομπότ (Autonomous Mobile Robots - AMRs) της UPS, ώστε αυτά να παραλάβουν και να μεταφέρουν αυτόνομα τα προϊόντα, προκειμένου να γίνει η συσκευασία τους από υπαλλήλους της εταιρείας.

Επιπλέον, το σύστημα παρακολουθεί τη διαδικασία διεκπεραίωσης και εξισορροπεί συνεχώς τη ροή αποθεμάτων. Αξίζει να αναφερθεί, κλείνοντας, πως η UPS επενδύει και σε άλλες καινοτόμες τεχνολογίες αποθηκών, όπως τα αυτόνομα οχήματα, τα συστήματα αυτόματης διαλογής κ.α.

PreviousNext