Τροχοί & TIR

Bollinger B2: Ηλεκτρικό pick-up με ωφέλιμο 2,3 τόνων (+VIDEO)

Μετά τα Tesla Cybertruck και Nikola Badger, ένα ακόμα ηλεκτρικό pick-up με εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά, έρχεται από την αγορά των ΗΠΑ. Λόγος γίνεται για το Bollinger B2, το οποίο μάλιστα πρόσ
από Παναγιώτης Εμμανουήλ | Τρίτη 23/06/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά τα Tesla Cybertruck και Nikola Badger, ένα ακόμα ηλεκτρικό pick-up με εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά, έρχεται από την αγορά των ΗΠΑ. Λόγος γίνεται για το Bollinger B2, το οποίο μάλιστα πρόσφατα απέκτησε και έκδοση σασί.

Εξωτερικά, το pick-up των 125.000 δολαρίων μοιάζει σαν μια μείξη του Land Rover Defender με το Hummer H1 (Humvee), διαθέτοντας μια λιτή -σχεδόν μιλιταριστική- σχεδιαστική προσέγγιση, κάτι που συνεχίζεται αμείωτα και στο 4θέσιο εσωτερικό του. Ακόμα, στοιχεία όπως τα αφαιρούμενα πάνελ του αμαξώματος και το παρμπρίζ που βγαίνει, φέρνουν στο νου το Jeep Wrangler.

Ανεξάρτητα, όμως, αν σου αρέσει ή όχι αισθητικά το Bollinger B2, δεν γίνεται να μην «υποκλιθείς» στα χαρακτηριστικά του. Συγκεκριμένα, το Β2 μπορεί να μεταφέρει φορτίο ίσο με το βάρος του, καθώς τόσο το απόβαρο όσο και το ωφέλιμο ορίζονται στα 2.268 κιλά. Η ελκτική ικανότητα του οχήματος σύμφωνα με την Bollinger, ανέρχεται στους 3,4 τόνους.

Επιπλέον, ιδιαίτερα πρακτικό είναι το γεγονός πως η «πλάτη» της καμπίνας ανοίγει και τα πίσω καθίσματα αφαιρούνται, προκειμένου το μήκος του χώρου φόρτωσης να ανέβει από τα 1.829 στα 2.438 χλστ. Το πλάτος της καρότσας είναι στα 1.219 χλστ. Σε ό,τι αφορά στις εξωτερικές διαστάσεις του οχήματος, αυτές είναι: 5.270x2.261x1.847 χλστ. (ΜxΠxΥ). Το μεταξόνιο αγγίζει τα 3.531 χλστ., με τους δύο προβόλους να έχουν το ίδιο μήκος (1.681 χλστ.).

Πέρα από τα στοιχεία φόρτωσης, αρκούντως εντυπωσιακά είναι και τα χαρακτηριστικά της ηλεκτρικής γραμμής κίνησης του Β2, το οποίο έχει χτιστεί πάνω στην πλατφόρμα E-Chassis της εταιρείας. Συγκεκριμένα, το όχημα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον μπροστά και έναν στον πίσω άξονα, που το καθιστούν τετρακίνητο. Οι κινητήρες αποδίδουν συνδυαστικά ισχύ 614 ίππων και ροπή 906 Nm και συνεργάζονται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων που διαθέτει λειτουργία Hi/Lo (τα λεγόμενα «κοντά»). Κάπως έτσι, το Β2 χρειάζεται λιγότερο από 4,7 δλ. για να πραγματοποιήσει το 0-100 χλμ./ώρα, με την τελική του ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 161 χλμ./ώρα.

Οι δύο ηλεκτρικοί κινητήρες παίρνουν ενέργεια από τις κεντρικά τοποθετημένες μπαταρίες λιθίου των 120 kWh. Σε μία πρίζα 220 V χρειάζονται 10 ώρες για να φορτίσουν, ενώ σε έναν ταχυφορτιστή (DC Fast Charger) απαιτούνται 75 λεπτά. Το μόνο ίσως νούμερο του Β2 που δεν εντυπωσιάζει, είναι η αυτονομία των 322 χλμ., μια τιμή πολύ χαμηλότερη από τα 800 χλμ. που υπόσχεται για παράδειγμα το pick-up της Tesla.

Για το τέλος αφήσαμε τις εκτός δρόμου επιδόσεις του Bollinger B2, του οποίου η μέγιστη απόσταση από το έδαφος ορίζεται στα 38 εκατοστά. Σύμφωνα με την εταιρεία, η γωνία προσέγγισης και αποχώρησης εμποδίου είναι αντίστοιχα 52ο και 28ο , με τη γωνία ράμπας να ορίζεται στις 25ο

Video URL
PreviousNext