Με αυτονομία έως 330 χλμ. και τρεις εκδόσεις μήκους, λανσάρεται το ηλεκτρικό Opel Zafira-e Life, το οποίο προτάσσει ένα high-tech προφίλ και είναι σε θέση να μεταφέρει μέχρι και 8+1 επιβάτες με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και υψηλότατα επίπεδα ασφάλειας.

Μετά το πλήρως ηλεκτρικό Vivaro-e, η Opel παρουσιάζει και το Zafira-e Life, ένα πολυχρηστικό όχημα (MPV) έως και 8+1 θέσεων, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του νέου έτους. Όπως το βαν, έτσι και το επιβατικό Zafira-e Life θα λανσαριστεί σε τρία μήκη αμαξώματος, στις γνωστές από τις συμβατικό μοντέλο εκδόσεις «Small» με μήκος 4,60 μ., «Medium» των 4,95 μ. και «Large» που εκτείνεται στα 5,30 μ.

Αρχή θα γίνει με την έκδοση «Small», που προσφέρει αστική ευχρηστία χάρη στις συμπαγείς διατάσεις και τον κύκλο στροφής των 11,3 μέτρων. Μακρύτερο κατά 35 εκ. είναι το μεταξόνιο του Zafira-e Life «Medium» (3,28 μέτρα) προς όφελος του χώρου για τα πόδια των πίσω επιβατών. Με χωρητικότητα μπαγκαζιέρας περίπου 4.500 λτ., το Zafira-e Life «Large» τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας του μοντέλου.

Σημειώνεται πως διατίθενται πέντε, έξι, επτά ή οκτώ διατάξεις δερμάτινων καθισμάτων. Χάρη στην αναδίπλωση της πλάτης του καθίσματος του συνοδηγού, μπορούν να μεταφερθούν φορτία μήκους έως 3,50 μέτρων. Με την αναδίπλωση της τρίτης σειράς καθισμάτων αυξάνεται η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ του Zafira-e Life «S» σε 1.500 λίτρα (μέχρι το ύψος της οροφής). Επιπλέον, με την αφαίρεση των πίσω καθισμάτων ο ωφέλιμος όγκος ανέρχεται σε 3.397 λίτρα.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στην πολυτελή έκδοση «Lounge», που προσφέρεται στα μοντέλα με μακρύ μεταξόνιο. Ανάμεσα στα στοιχεία του εξοπλισμού, ξεχωρίζουν τα ηλεκτρικά, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα που διαθέτουν και λειτουργία μασάζ. Πίσω απαντώνται τέσσερα μεγάλα καθίσματα, το κάθε ένα με μαξιλάρι βάσης πλάτους 48 εκ., τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν ώστε οι επιβάτες να κάθονται αντικριστά.

Διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση του ηλεκτρικού μοντέλου της Opel, στο τεύχος Αυγούστου (388) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR, που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.