Τροχοί & TIR

Συνεργασία DHL – Microsoft στη ρομποτική

Μια νέα πλατφόρμα ρομποτικής «plug & play», λανσάρισε πρόσφατα η DHL Supply Chain σε συνεργασία με τη Microsoft, που ενσωματώνει τις υπηρεσίες «IoT» και «cloud» της γνωστής πλατφόρμας «Microsoft
από Παναγιώτης Εμμανουήλ | Τετάρτη 12/08/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Κάνοντας χρήση του «cloud» της Microsoft, η DHL Supply Chain εγκαινιάζει μια νέα πλατφόρμα λογισμικού που εξέλιξε σε συνεργασία με την Blue Yonder και η οποία μέσω της τυποποίησης, υπόσχεται πως θα επιταχύνει τις εφαρμογές ρομποτικής στις αποθήκες.
Κάνοντας χρήση του «cloud» της Microsoft, η DHL Supply Chain εγκαινιάζει μια νέα πλατφόρμα λογισμικού που εξέλιξε σε συνεργασία με την Blue Yonder και η οποία μέσω της τυποποίησης, υπόσχεται πως θα επιταχύνει τις εφαρμογές ρομποτικής στις αποθήκες.

Μια νέα πλατφόρμα ρομποτικής «plug & play», λανσάρισε πρόσφατα η DHL Supply Chain σε συνεργασία με τη Microsoft, που ενσωματώνει τις υπηρεσίες «IoT» και «cloud» της γνωστής πλατφόρμας «Microsoft Azure».

Για την εξέλιξή της, η DHL συνεργάστηκε με την εταιρεία τεχνολογίας Blue Yonder, που ειδικεύεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Η εν λόγω πλατφόρμα υπόσχεται πως απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία ενσωμάτωσης νέων συσκευών αυτοματισμού σε εγκαταστάσεις αποθήκης, προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερη ευελιξία στην επιλογή κατάλληλων συστημάτων ρομποτικής, ανάλογα με τις επιχειρηματικές ανάγκες του εκάστοτε πελάτη.

Μια πρώτη εφαρμογή σε μια μονάδα της DHL στη Μαδρίτη, επιβεβαίωσε σύμφωνα με την εταιρεία, ότι η νέα πλατφόρμα μπορεί να μειώσει την πολυπλοκότητα και να επιταχύνει την ενσωμάτωση ρομποτικών συστημάτων σε ένα υπάρχον σύστημα διαχείρισης αποθήκης. Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα δίνει στους πελάτες μεγαλύτερη ευελιξία στην επιλογή και την ενσωμάτωση διαφορετικών προμηθευτών ρομποτικής σε ένα σύστημα. Σημειώνεται, πως η εν λόγω πλατφόρμα τροφοδοτείται από την πλατφόρμα «Luminate» της Blue Yonder, που διαθέτει δυνατότητες διαχείρισης εργασιών με μηχανική εκμάθηση (machine-learning).

Η DHL συνεχίσει τις επενδύσεις

Στο μεταξύ, πριν το τέλος του 2022 θα λειτουργήσει η νέα πύλη της DHL Express Γερμανίας στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μονάχου. Το νέο κτήριο αντιπροσωπεύει μια επένδυση ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ και θα καταλαμβάνει έκταση άνω των 8.000 τ.μ. Θα αναγερθεί εκεί που σήμερα βρίσκονται τα πάρκινγκ «P80» και «P80 West» του αεροδρομίου.

Σημειώνεται, πως το νέο κέντρο της DHL θα διαθέτει άμεση πρόσβαση στον αεροδιάδρομο και θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα έως και 65 οχήματα διανομών, γεγονός που συνεπάγεται σε μικρότερους χρόνους φορτοεκφόρτωσης. Επιπλέον, ο νέος σταθμός θα πληροί όλες τις απαιτήσεις ασφάλειας του TAPA (Transported Asset Protection Association) και θα πιστοποιηθεί ως TAPA Class A, για το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας στις αεροπορικές μεταφορές.

Ψηφιακή απεικόνιση του νέου κέντρου logistics της DHL στο αεροδρόμιο του Μονάχου.
PreviousNext