Τροχοί & TIR

Η Toyota στο διάστημα

Το ταμείο «Space Frontier Fund» ίδρυσε πρόσφατα η εταιρεία «SPARX Innovation for the Future» (SIF). Μεταξύ των βασικών υποστηρικτών αυτού του εγχειρήματος, συγκαταλέγεται και η Toyota Motor Corporat
Σάββατο 26/09/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το ταμείο «Space Frontier Fund» ίδρυσε πρόσφατα η εταιρεία «SPARX Innovation for the Future» (SIF). Μεταξύ των βασικών υποστηρικτών αυτού του εγχειρήματος, συγκαταλέγεται και η Toyota Motor Corporation.

Ήδη τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί για την ενίσχυση του διαστημικού προγράμματος της Ιαπωνίας, υπερβαίνουν τα 8,2 δισ. γιεν (68 εκ. ευρώ), με τον στόχο ως το τέλος της χρονιάς να ορίζεται στα 15 δισ. γιεν (σχεδόν 124,5 εκ. ευρώ).

Σε αυτό το πλαίσιο, η Toyota έχει συνάψει ήδη συμφωνία με τον Οργανισμό Εξερεύνησης Αεροδιαστημικής της Ιαπωνίας (Japan Aerospace Exploration Agency - JAXA) για τη συνεργασία σε διεθνείς διαστημικές αποστολές.

Σε πρώτο στάδιο, η συμφωνία περιλαμβάνει την από κοινού εξέλιξη του πρωτότυπου επανδρωμένου οχήματος (φωτό), το οποίο φέρει τεχνολογία κυψελών καυσίμου και υπόσχεται πως μπορεί να διανύσει περισσότερα από 10.000 χλμ. στην επιφάνεια της σελήνης.

Σημειώνεται πως η σεληνάκατος της Toyota έχει μήκος 6,0 μέτρων, πλάτος 5,2 μέτρων και ύψος 3,8 μέτρων. Στο εσωτερικό των 13 κ.μ. μπορούν να φιλοξενηθούν δύο αστροναύτες δίχως να φοράνε διαστημικές στολές ή τέσσερις σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η τελική μορφή του οχήματος θα συμμετέχει σε διαστημικές αποστολές μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

PreviousNext