Τροχοί & TIR

Aυτόνομα Scania στον δρόμο

Την παγκόσμια συνεργασία για την εξέλιξη των αυτόνομων φορτηγών, ανακοίνωσαν πρόσφατα ο όμιλος TRATON GROUP και η TuSimple, η εταιρεία τεχνολογίας από το Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, στην οποία έχει αποκτήσ
Δευτέρα 28/12/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Την παγκόσμια συνεργασία για την εξέλιξη των αυτόνομων φορτηγών, ανακοίνωσαν πρόσφατα ο όμιλος TRATON GROUP και η TuSimple, η εταιρεία τεχνολογίας από το Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, στην οποία έχει αποκτήσει ένα μειοψηφικό μερίδιο η UPS.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της νέας αυτής συνεργασίας, η TRATON πήρε επίσης ένα μειοψηφικό μερίδιο στην TuSimple. Με βάση αυτό το σχήμα, η TRATON και η TuSimple έχουν ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την πρώτη «hub-to-hub» διαδρομή με αυτόνομα φορτηγά επιπέδου 4, τα οποία -υπενθυμίζεται- πως έχουν τη δυνατότητα να κινούνται δίχως ανθρώπινη συμβολή. Η εν λόγω διαδρομή βρίσκεται στη Σουηδία -μεταξύ των πόλεων Σέντερτελγε και Γιένσεπινγκ- και τα φορτηγά που χρησιμοποιούνται είναι της Scania.

Οι άνθρωποι των δύο εταιρειών συνεργάζονται στενά για την ανάπτυξη τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, που θα ενσωματωθούν μελλοντικά στα φορτηγά των Scania και ΜΑΝ, των εταιρειών δηλαδή που ανήκουν στον όμιλο TRATON της Volkswagen. Στόχος είναι να δοκιμαστούν αυτόνομα φορτηγά σε δρόμους σε όλη τη Σουηδία, τη Γερμανία και άλλες χώρες, κάτι που μεσοπρόθεσμα θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μέσο αντιμετώπισης της αυξανόμενης έλλειψης οδηγών. Επιπλέον, τα αυτόνομα φορτηγά εκτιμάται ότι θα αυξήσουν και θα βελτιστοποιήσουν την εκμετάλλευση της συνολικής χωρητικότητας των φορτηγών, αυξάνοντας τα έσοδα των μεταφορέων.

PreviousNext