Τροχοί & TIR

Βαρέα ηλεκτρικά VOLVO στις ΗΠΑ (+VIDEO)

Επιχορήγηση ύψους 21,7 εκ. δολαρίων έλαβε πρόσφατα η Volvo Trucks Β. Αμερικής, προκειμένου να παραδώσει 70 μονάδες του ηλεκτρικού φορτηγού VNR Electric στη Νότια Καλιφόρνια, τα οποία θα χρησιμοποιηθ
Τρίτη 29/12/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Επιχορήγηση ύψους 21,7 εκ. δολαρίων έλαβε πρόσφατα η Volvo Trucks Β. Αμερικής, προκειμένου να παραδώσει 70 μονάδες του ηλεκτρικού φορτηγού VNR Electric στη Νότια Καλιφόρνια, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από μεταφορικές εταιρείες για την περιφερειακή διανομή εμπορευμάτων.

Το παραπάνω, αποτελεί τη μεγαλύτερη έως τώρα παραγγελία βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών στις Η.Π.Α. Για να καταστεί δυνατή, ο Οργανισμός Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) παρέχει χρηματοδότηση 20 εκ. δολαρίων, με τα υπόλοιπα 1,7 εκ. δολάρια να αφορούν στις υποδομές φόρτισης και να προέρχονται από την Υπηρεσία «South Coast AQMD» που ασχολείται με την ποιότητα του αέρα.

Σημειώνεται, πως το ηλεκτρικό Volvo VNR Electric πραγματοποίησε πρόσφατα το εμπορικό του ντεμπούτο στη χώρα. Οι παραδόσεις της μεγάλης παραγγελίας που χρηματοδοτεί ο οργανισμός EPA, θα ξεκινήσουν από το νέο έτος και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στο τρίτο τρίμηνο του 2022. Υπενθυμίζεται, πως μέσω του προγράμματος Volvo LIGHTS, η Volvo Trucks έχει παραδώσει ήδη άλλες 25 μονάδες του ηλεκτρικού φορτηγού σε επιλεγμένους πελάτες της.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο της Volvo, το νέο VNR Electric:

Video URL

Στο ίδιο τεύχος #392

PreviousNext