Τροχοί & TIR

Ειδική μεταφορά με Goldhofer

Η μεταφορά τριών μετασχηματιστών βάρους 260 τόνων και μήκους σχεδόν 12 μέτρων που θα εγκατασταθούν στο αιολικό πάρκο Moray East των 950 MW, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή στα ανοικτά των ακτών της
Σάββατο 16/01/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Ειδική μεταφορά τριών μετασχηματιστών του αιολικού πάρκου Moray East της Σκωτίας.
Ειδική μεταφορά τριών μετασχηματιστών του αιολικού πάρκου Moray East της Σκωτίας.

Η μεταφορά τριών μετασχηματιστών βάρους 260 τόνων και μήκους σχεδόν 12 μέτρων που θα εγκατασταθούν στο αιολικό πάρκο Moray East των 950 MW, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας, έλαβε χώρα πρόσφατα από τη βρετανική μεταφορική εταιρεία Allelys Group.

Για την ειδική μεταφορά χρησιμοποιήθηκε το ολοκαίνουργιο τρέιλερ «FAKTOR» 5.5 της Goldhofer. Το Faktor αποτελείται από δύο τρέιλερ 20 (2x10) έως 32 (2x16) αξόνων και μια ειδική πλατφόρμα χαμηλής φόρτωσης, η οποία μπορεί να ανυψωθεί κατά 1.600 χλστ. Η πλατφόρμα παρεμβάλλεται ανάμεσα στα δύο πολυαξονικά τρέιλερ και ταυτόχρονα τα γεφυρώνει. Ο εν λόγω συνδυασμός μικτού βάρους 350 τόνων μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα μήκους έως 17 μέτρων και πλάτους μέχρι και 6 μέτρων.

Οι τρεις μετασχηματιστές μεταφέρθηκαν σε απόσταση 56 χλμ., από το λιμάνι του Peterhead μέχρι το New Deer της Σκωτίας. Δημιουργήθηκε ένα κομβόι μήκους 70 μέτρων, το οποίο κινήθηκε με αστυνομική συνοδεία σε μία απαιτητική διαδρομή, που περιελάμβανε δυσκολίες όπως διαδοχικές στροφές, έντονες ανωφέρειες και κατωφέρειες, στενά περάσματα, στροφές 90ο, πλατείες και γέφυρες. «Αποδείχθηκε μεγάλο πλεονέκτημα η χρησιμοποίηση του τρέιλερ της Goldhofer στην κοντή έκδοση των δέκα αξόνων μπροστά και πίσω. Αυτό μας έδωσε υψηλή ικανότητα ελιγμών και πάνω από όλα μείωσε το κόστος της μεταφοράς», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Allelys, David Allely.

PreviousNext