Τροχοί & TIR

Η VDL με τη DAF για κυψέλες καυσίμων

Μια στρατηγική συνεργασία στον τομέα της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου, υπέγραψε πρόσφατα η VDL Bus & Coach με τη γερμανική εταιρεία ElringKlinger, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της εν λόγ
Δευτέρα 11/01/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Η αναμνηστική φωτογραφία από την υπογραφή της συμφωνίας, με φόντο τον ηλεκτρικό τράκτορα DAF CF Electric.
Η αναμνηστική φωτογραφία από την υπογραφή της συμφωνίας, με φόντο τον ηλεκτρικό τράκτορα DAF CF Electric.

Μια στρατηγική συνεργασία στον τομέα της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου, υπέγραψε πρόσφατα η VDL Bus & Coach με τη γερμανική εταιρεία ElringKlinger, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της εν λόγω τεχνολογίας εδώ και περίπου 20 χρόνια.

Η συμφωνία συνεργασίας προβλέπει την ανάπτυξη και εκβιομηχάνιση κυψελών καυσίμου για κινητές και σταθερές εφαρμογές, όπως γεννήτριες, υβριδικά οχήματα ή ηλεκτρικά οχήματα με επέκταση αυτονομίας (range extender). Στόχος είναι η παραγωγή τους να ξεκινήσει μέσα στο 2021, με την ElringKlinger να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την παραγωγή των κυψελών καυσίμου και τη VDL να είναι πρωτίστως υπεύθυνη για την ολοκλήρωση του συστήματος και τον έλεγχο υπό πραγματικές συνθήκες.

«Ως πρωτοπόρος στον τομέα των βιώσιμων λύσεων κινητικότητας, η VDL Bus & Coach πιστεύει ακράδαντα ότι το υδρογόνο θα γίνει ένα σημαντικό και στρατηγικό μέρος του χαρτοφυλακίου. Το σύνθημα της VDL είναι “δύναμη μέσω της συνεργασίας” και χαίρομαι που μπορούμε να εκπληρώσουμε αυτό το σύνθημα πάνω στο υδρογόνο με αυτήν τη συνεργασία με την ElringKlinger», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της VDL Bus & Coach BV, Henk Coppens (πρώτος από αριστερά στη φωτό).

Σημειώνεται, πως η ElringKlinger επικεντρώνεται στις κυψέλες καυσίμου χαμηλής θερμοκρασίας (PEMFC), οι οποίες αποτελούν ήδη μια βιώσιμη επιλογή για τις σημερινές ανάγκες κινητικότητας. Οι κυψέλες της ElringKlinger είναι διαθέσιμες με ισχύ από 10 έως πάνω από 200 kW και είναι κατάλληλες για χρήση τόσο σε επιβατικά αυτοκίνητα όσο και σε ελαφρά επαγγελματικά οχήματα όπως περονοφόρα ανυψωτικά, καθώς και σε λεωφορεία και φορτηγά.

Αξίζει να αναφερθεί, κλείνοντας, πως από τη συνεργασία αναμένεται να προκύψουν εκδόσεις κυψελών καυσίμου των λεωφορείων της VDL, όπως και αντίστοιχες εκδόσεις των φορτηγών της DAF, καθώς οι δύο ολλανδικές εταιρείες από το Αϊντχόβεν συνεργάζονται στενά -μεταξύ άλλων- και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

PreviousNext