Σε τρεις εκδόσεις μήκους, με δύο σύγχρονους κινητήρες πετρελαίου και τέσσερις επιλογές σε κιβώτια ταχυτήτων, διατίθεται το ΜΑΝ Lion's Intercity προσφέροντας, επιπλέον, υψηλά επίπεδα άνεσης και ασφάλειας στον οδηγό και στους έως και 63 επιβάτες του.

Στις εταιρείες δημόσιων μεταφορών που πραγματοποιούν περιαστικά δρομολόγια, απευθύνεται κατά κύριο λόγο το ΜΑΝ Lion's Intercity, ένα διαξονικό λεωφορείο που συχνά το βλέπουμε να χρησιμοποιείται και ως σχολικό λεωφορείο, ειδικά στη μακριά του έκδοση, η οποία μπορεί να μεταφέρει έως και 63 επιβάτες. Επιπλέον, συχνά το επιλέγουν εταιρείες που το χρησιμοποιούν ως «shuttle bus», προσφέροντας υπηρεσίες τακτικών ή έκτακτων μετακινήσεων.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός, ειδικά από τη στιγμή που το λεωφορείο της ΜΑΝ καλείται συχνά να μεταφέρει μικρά παιδιά, πως το Lion’s Intercity πληροί την προδιαγραφή ECE R66.02 του 2017, που αφορά στην ανθεκτικότητα του αμαξώματος σε περίπτωση ανατροπής. Σημειώνεται, πως το αμάξωμα εκτός από υψηλή αντοχή διαθέτει και όμορφη αισθητική, όπως υποδηλώνει και το γνωστό βραβείο σχεδίασης «iF Gold Award» που έλαβε το 2016.

Μοντέρνο, άνετο και λειτουργικό είναι το εσωτερικό του Lion's Intercity, το οποίο προσφέρει πλήθος επιλογών διαμόρφωσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη. Για παράδειγμα, μπορεί να επιλεχθεί η βασική διαμόρφωση με τα απλά καθίσματα του σχολικού λεωφορείου ή να τοποθετηθεί η υδραυλική πλατφόρμα ανύψωσης στην πίσω πόρτα, για τη μεταφορά έως και δύο αναπηρικών αμαξιδίων.

Το εσωτερικό του οχήματος «απογειώνουν» οι άνθρωποι του τμήματος MAN Bus Modification Center από το Πλάουεν, οι οποίοι μπορούν να τοποθετήσουν -μεταξύ άλλων- μια υψηλής ποιότητας τουαλέτα μπροστά από τη δεύτερη πόρτα, κλειστά ράφια αποσκευών πατώματος, ειδικές κουρτίνες κ.α. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στα άνετα καθίσματα του μοντέλου «Intercity Lite», τα οποία είναι υπερυψωμένα και διευκολύνουν ιδίως τους ηλικιωμένους να σηκωθούν. Επιπλέον, κατόπιν παραγγελίας, μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά και κάθισμα ξεναγού.

Διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση του ΜΑΝ Lion's Intercity, στο τεύχος Ιανουαρίου (393) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.