Τροχοί & TIR

Δυναμώνει η Scania στην Ασία

Με ένα νέο ιδιόκτητο εργοστάσιο παραγωγής φορτηγών στην Κίνα, ξεκινάει η Scania -και μαζί της ολόκληρος ο όμιλος TRATON- το σχέδιο ενδυνάμωσης της παρουσίας της στην ασιατική χώρα. Το νέο εργοστάσιο
Τρίτη 12/01/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Με ένα νέο ιδιόκτητο εργοστάσιο παραγωγής φορτηγών στην Κίνα, ξεκινάει η Scania -και μαζί της ολόκληρος ο όμιλος TRATON- το σχέδιο ενδυνάμωσης της παρουσίας της στην ασιατική χώρα.

Το νέο εργοστάσιο βρίσκεται στην επαρχία Τσιανγκσού, 150 χλμ. βορειοδυτικά της Σαγκάης, και προγραμματίζεται να ξεκινήσει να κατασκευάζει φορτηγά από τις αρχές του 2022. «Μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα πραγματοποιήσουμε σημαντικές επενδύσεις στην Κίνα, προκειμένου να καταστήσουμε τη χώρα το τρίτο “σκέλος” της παγκόσμιας παραγωγικής δομής μας, αλλά και το τοπικό κέντρο πωλήσεων σε άλλες αγορές της Ασίας», είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και CEO της Scania, Henrik Henriksson.

Σημειώνεται, πως στις επενδύσεις της σουηδικής μάρκας στην Κίνα, περιλαμβάνεται και η ίδρυση ενός κέντρου έρευνας και εξέλιξης. Αξίζει να αναφερθεί, ακόμα, πως την έναρξη των βιομηχανικών δραστηριοτήτων της Scania στην Κίνα, επέτρεψε η πρόσφατη εξαγορά της εταιρείας Nantong Gaokai Auto Manufacturing Ltd.

Στο μεταξύ, η Scania ανακοίνωσε πως κατάφερε να μειώσει στο μισό της εκπομπές άνθρακα σε όλες τις δραστηριότητές της που λαμβάνουν χώρα στην Ασία και στην Ωκεανία. Το γεγονός αυτό, έρχεται σε συνέχεια μια προηγούμενης ανακοίνωσης της μάρκας που έκανε λόγο πως τα δέκα μεγαλύτερα εργοστάσιά της παγκοσμίως, τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια που δεν εξαρτάται από τα ορυκτά καύσιμα. Υπενθυμίζεται, κλείνοντας, πως μέχρι το 2025, η Scania στοχεύει να έχει μειώσει κατά το ήμισυ το αποτύπωμα άνθρακα, τόσο στις βιομηχανικές όσο και στις εμπορικές της δραστηριότητες, σε σύγκριση με το 2015.

Στο ίδιο τεύχος #393

PreviousNext