Τροχοί & TIR

Βαριά ηλεκτρικά Volvo FM & FMX (+VIDEO)

Δύο πλήρως ηλεκτρικά εργοταξιακά φορτηγά, ένα Volvo FM και ένα Volvo FMX, παρέδωσε η Volvo Trucks στην εταιρεία Swerock, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές υλικών και υπηρεσιών
Τετάρτη 06/01/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Δύο πλήρως ηλεκτρικά εργοταξιακά φορτηγά, ένα Volvo FM και ένα Volvo FMX, παρέδωσε η Volvo Trucks στην εταιρεία Swerock, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές υλικών και υπηρεσιών της Σκανδιναβίας στον κατασκευαστικό κλάδο.

Με αυτόν τον τρόπο, η σουηδική εταιρεία, μετά το λανσάρισμα των ηλεκτρικών FL Electric και FE Electric -που δραστηριοποιούνται στις αστικές διανομές και στην αποκομιδή απορριμμάτων- ξεκινάει τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες εργασίας των ηλεκτρικών βαρέων οχημάτων της, όπως και των συστημάτων φόρτισης των μπαταριών τους.

Στο πλαίσιο των δοκιμών, το ηλεκτρικό Volvo FM που είναι εξοπλισμένο με μπετονιέρα, παραδίδει σκυρόδεμα στους πελάτες της Swerock. Επιπλέον, το ηλεκτρικό Volvo FMX που φέρει ανυψωτικό με γάντζο (hooklift), χρησιμοποιείται σε μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα.

Σκοπός του εγχειρήματος είναι να αξιολογηθεί ο τρόπος με τον οποίο τα ηλεκτρικά βαρέα φορτηγά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αύξηση της απόδοσης ενός εργοταξίου και τη μείωση των κλιματικών επιπτώσεων. Εκτός από την ανάλυση της απόδοσης των ίδιων των οχημάτων, οι δοκιμές θα εξετάσουν επίσης το συνολικό οικοσύστημα της ηλεκτροκίνησης, προκειμένου να επιλεγούν τα συστήματα φόρτισης που θα ικανοποιούν τη ζήτηση και θα είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις για αυξημένη παραγωγικότητα. Τα οφέλη των ηλεκτρικών οχημάτων ειδικά για τα αστικά περιβάλλοντα, θα αξιολογηθούν βάσει της πιο αθόρυβης μεταφοράς, της ασφάλειας στο εργοτάξιο και της άνεσης του οδηγού.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο της σουηδικής μάρκας:

Video URL

Στο ίδιο τεύχος #393

PreviousNext