Τροχοί & TIR

Λανσάρονται τα ηλεκτρικά φορτηγά Volvo

Με την παραγωγή των Volvo FL Electric και Volvo FE Electric να ετοιμάζεται να εκκινήσει τον προσεχή Μάρτιο, η Volvo Trucks ξεκίνησε ήδη να δέχεται παραγγελίες για τα ηλεκτροκίνητα φορτηγά της σε επι
Παρασκευή 20/12/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Με την παραγωγή των Volvo FL Electric και Volvo FE Electric να ετοιμάζεται να εκκινήσει τον προσεχή Μάρτιο, η Volvo Trucks ξεκίνησε ήδη να δέχεται παραγγελίες για τα ηλεκτροκίνητα φορτηγά της σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης.

Αρχικά, λοιπόν, τα μηδενικών ρύπων φορτηγά διανομών, απορριμματοφόρα και άλλων αστικών χρήσεων, θα είναι διαθέσιμα στη Σουηδία, στη Νορβηγία, στη Γερμανία, στην Ελβετία, στη Γαλλία και στην Ολλανδία. «Αναγνωρίζουμε ότι οι υποδομές φόρτισης βρίσκονται ακόμα υπό ανάπτυξη στις περισσότερες πόλεις και θα πρέπει να επιταχυνθούν», τόνισε ο αντιπρόεδρος ηλεκτροκίνησης της εταιρείας, Jonas Odermalm.

Υπενθυμίζεται, πως το Volvo FL Electric έχει μικτό βάρος 16 τόνων και εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 248 ίππων, με την αυτονομία του να φτάνει μέχρι και τα 300 χλμ. Το μεγαλύτερο Volvo FE Electric των 27 τόνων, διαθέτει ισχύ 496 ίππων και προσφέρει μέγιστη αυτονομία της τάξης των 200 χλμ.

PreviousNext