Τροχοί & TIR

KTA NOVUM: Ο νέος άξονας της Kögel

Μια νέα έκδοση του γνωστού άξονα Kögel Trailer Axle δημιούργησε η βαυαρική εταιρεία, ειδικά για τα νέας γενιάς τρέιλερ NOVUM. Ονομάζεται Kögel Trailer Axle NOVUM - ή KTA NOVUM εν συντομία – και σύμφ
Πέμπτη 11/02/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μια νέα έκδοση του γνωστού άξονα Kögel Trailer Axle δημιούργησε η βαυαρική εταιρεία, ειδικά για τα νέας γενιάς τρέιλερ NOVUM. Ονομάζεται Kögel Trailer Axle NOVUM - ή KTA NOVUM εν συντομία – και σύμφωνα με τους ανθρώπους της Kögel, προσφέρει απαράμιλλη ποιότητα, υψηλή αποδοτικότητα κόστους και μεγάλη ευκολία συντήρησης.

Επιπλέον, τα εξαρτήματα βελτιστοποιημένου βάρους συμβάλλουν στην εξοικονόμηση καυσίμου, ελαχιστοποιώντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διαδικασίας μεταφοράς του φορτίου. Η άριστη «συμβίωση» του νέου άξονα KTA NOVUM με το τρέιλερ γενιάς NOVUM, κατέστη δυνατή με την ανάπτυξη ενός νέου σχεδιασμού στήριξης άξονα. Συγκεκριμένα, το στήριγμα έχει σχεδιαστεί για τη βέλτιστη μεταφορά των φορτίων στο πλευρικό μέλος του άξονα. Την ίδια στιγμή, ο ανασχεδιασμένος, ασύμμετρος δακτύλιος συνεχίζει να μεταφέρει τις δυνάμεις από το ψαλίδι στο στήριγμα του άξονα, μειώνοντας παράλληλα την καταπόνηση των υλικών και αυξάνοντας τη συνολική αντοχή και σταθερότητα του τρέιλερ.

Σημειώνεται, πως η ανάγκη για μεγάλα διαστήματα συντήρησης και μικρούς χρόνους ακινητοποίησης των τρέιλερ, ώθησε τους μηχανικούς της Kögel να επιλέξουν έναν ελαφρύ, μονό μηχανισμό ωστηρίων, σε συνδυασμό με δαγκάνες φρένων με καθοδική επίστρωση βαφής, για προστασία από τη διάβρωση και την επαφή με τις πέτρες. Επιπλέον, για τη διασφάλιση της μεγάλης διάρκειας ζωής, επιλέχθηκαν στιβαρά τακάκια και ανθεκτικοί δίσκοι φρένων.

Συνολικά, η Kögel κατάφερε να μειώσει το βάρος του άξονα KTA NOVUM, μέσω των ελαφρύτερων φρένων, της άμεσης στερέωσης του άξονα από τα ψαλίδια και των δύο -αντί τεσσάρων- μπουλονιών. Όλα τα παραπάνω κατέστησαν δυνατή την παράλειψη ορισμένων εξαρτημάτων και έτσι μειώθηκε αισθητά το συνολικό βάρος του άξονα, σε σύγκριση πάντα με την πρώτη γενιά του Kögel Trailer Axle.

PreviousNext