Το Hummer επιστρέφει με την πρίζα του (+VIDEO)

Τετ, 10/02/2021 - 08:00

Η General Motors επαναφέρει στη «ζωή» το θηριώδες Hummer με τα σήματα της GMC, μεταμορφώνοντάς το σε ένα ηλεκτρικό pick-up 1.000 ίππων ή καλύτερα σε ένα «supertruck» όπως προτιμά η ίδια να το αποκαλεί.

Η παραγωγή του ηλεκτρικού pick-up προγραμματίζεται να εκκινήσει προς τα τέλη του έτους και η τιμή της μοναδικής -αρχικά- έκδοσης «Edition 1», θα ξεκινά από τα 112.595 δολάρια. Η ηλεκτρική γραμμή κίνησης «Ultium Drive» του Hummer EV Edition 1, αποτελείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες (δύο πίσω και ένας μπροστά), οι οποίοι μεταφέρουν την κίνηση σε όλους τους τροχούς (e4WD) και επιτρέπουν στο όχημα να πραγματοποιήσει το 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 3 δλ. Οι εν λόγω κινητήρες παίρνουν ενέργεια από τις ολοκαίνουργιες μπαταρίες Ultium του αμερικάνικου ομίλου, οι οποίες υπόσχονται αυτονομία άνω των 563 χλμ. Μάλιστα, μετά από 10 λεπτά σε έναν ταχυφορτιστή των 350 kW, το όχημα μπορεί να διανύσει σχεδόν 160 χλμ.

Σημειώνεται, πως το νέο ηλεκτρικό pick-up της GMC έχει μήκος 5.507, πλάτος 2.380 και μεταξόνιο 3.445 χλστ. Η ελάχιστη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι στα 257 χλστ. και μέσω της λειτουργίας Extract Mode της προαιρετικής αερανάρτησης, μπορεί να φτάσει στα 404 χλστ. Χάρη στην τελευταία, οι γωνίες προσέγγισης, αποχώρησης και ράμπας «απογειώνονται» στις 49,7, 38,4 και 32,2 μοίρες αντίστοιχα. Ομοίως, το βάθος υδάτινου περάσματος ανεβαίνει από τα 660 στα 813 χλστ. Επιπλέον, μια σειρά από ηλεκτρονικά συστήματα, αναβαθμίζουν περαιτέρω τις εκτός δρόμου δυνατότητες του ηλεκτρικού Hummer.

Στο πενταθέσιο εσωτερικό του ηλεκτρικού pick-up, επικρατεί μια high-tech και πολυτελής ατμόσφαιρα, με τον οδηγό να ενημερώνεται για ό,τι συμβαίνει γύρω του, μέσω των έως και 18 καμερών του συστήματος UltraVision. Υπερπλήρης είναι ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, όπου ξεχωρίζει το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης, Super Cruise. Εντυπωσιακός είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών, όπως και η 13,4 ιντσών οθόνη του συστήματος infotainment. Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως τα πάνελ της οροφής (Sky Panels) μπορούν να αφαιρεθούν και να αποθηκευτούν εντός του οχήματος.

Απολαύστε στο παρακάτω βίντεο το νέο GMC Hummer EV:

Video URL