RoadStars: η ιστορία του μήνα – Δημήτρης & Νίκος Αγράγγελος

Τρί, 02/02/2021 - 08:00

Η ιστορία αυτού του μήνα έρχεται από το Νεοχώρι Χαλκιδικής και τα αδέρφια Αγράγγελου, το Δημήτρη και το Νίκο, από την οικογενειακή επιχείρηση Cosmoξύλ. Η οικογένειά τους έχει παράδοση δεκαετιών στο χώρο και μάλιστα οι ίδιοι αντιπροσωπεύουν την τέταρτη γενιά.

Ο Δημήτρης οδηγεί τα δύο Actros της επιχείρησης, το συρόμενο MP1 4143 και το MP3 2760, με τα οποία καθημερινά ξεπερνά κάθε εμπόδιο στα βουνά, όπου κινείται για να φορτώσει ξυλεία. Δίπλα του βρίσκεται ο μικρότερος αδερφός του, Νίκος, που σύντομα αναμένεται να βαδίσει στα χνάρια του μεγάλου του αδερφού. Ο Δημήτρης κάνει μια αναδρομή στη δουλειά του, τονίζοντας την αγάπη του για το Mercedes-Benz, και παράλληλα μας αφηγείται ένα ξεχωριστό περιστατικό από τη διαδρομή του στο βουνό.

«Η πρώτη μου επαφή με το βουνό αλλά και με το φορτηγό́ ήρθε σε παιδική ηλικία. Θυμά́μαι τον εαυτό μου από πάντα μέσα σε ένα φορτηγό. Ο πατέρας μου, μου έδειξε τα μυστικά της δουλειάς, τα οποία χρησιμοποιώ πλέον σε καθημερινή βάση. Πήρα, δηλαδή, τα καλύτερα εφόδια που χρειάζεται ένας νέος άνθρωπος για να ξεκινήσει στη δουλειά. Παράλληλα, σπούδασα Μηχανολόγος Μηχανικός αλλά τελικά, με κέρδισε το φορτηγό. Άλλωστε, αυτή ήταν ανέκαθεν η μεγάλη μου αγάπη, η ζωή μου, το μεράκι μου.

Το πρώτο φορτηγό που οδήγησα ήταν το προηγούμενο συρόμενο που είχαμε στην επιχείρηση, ένα Mercedes-Benz 3350, τον "Μάρκο" όπως συνηθίζαμε να το λέμε. Σε αυτό έμαθα να οδηγώ, και παραμένει μέχρι και σήμερα το αγαπημένο μου. Στο σημείο αυτό να τονίσώ ότι εδώ και πολλές δεκαετίες πορευόμαστε με φορτηγά της γερμανικής μάρκας, τα οποία στην πράξη έχουν αποδειχθεί πολύ αξιόπιστα. Δε βγάζουν ζημιές και θεωρώ ότι είναι ιδανικά για τη δουλειά μας μες στα βουνά και τις λάσπες. Μαζί ξεπερνάμε καθημερινά πολλές δύσκολες δοκιμασίες. Σήμερα οδηγώ τα δύο Actros που έχουμε, το 4143 και το 2760. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από αυτά και μάλιστα το 600άρι μας έχει εντυπωσιάσει με τη δύναμή του. Δεν κολλάει πουθενά.

Διαβάστε περισσότερα για τον Δημήτρη & Νίκο Αγράγγελο καθώς και άλλες ιστορίες στο

roadstars.mercedes-benz-trucks.com

Έ́νας οδηγό́ς φορτηγού μεταφοράς ξυλείας́ έχει πολλέ́ς ξεχωριστές εμπειρίες και ενδιαφέρουσες ιστορίες να διηγηθεί από τη δύσκολη καθημερινότητά του, κυρίως το χειμώνα, όπου οι δρόμοι των βουνών είναι γεμάτοι λάσπη και χιόνια. Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός λόγος που επιλέγουμε το Mercedes-Benz όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρουμε ότι μας προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά ό,τι και αν γίνει.

Θυμάμαι ένα περιστατικό που μας συνέβη πριν από πολλά χρόνια, όταν ένας συνάδελφος πήγε να φορτώσει ξυλεία στο βουνό με ένα συρόμενο άλλης μάρκας. Όταν ξεκίνησε να φύγει, οι ρόδες του φορτηγού του κόλλησαν στις λάσπες. Ζήτησε από τον πατέρα μου, το Μιχάλη, να το βοηθήσει και αμέσως ξεκίνησε η ρυμούλκηση.

Ο πατέρας μου είχε το Mercedes-Benz 2632 V10. Έδεσαν το φορτηγό του συναδέλφου με συρματόσχοινο και ξεκίνησαν να το τραβούν. Το διαφορικό του δικού μας φορτηγού, επίσης πατούσε σε λάσπες. Κάποια στιγμή μετά από λίγα μέτρα, άγνωστο γιατί, ο συνάδελφος πάτησε φρένο με αποτέλεσμα να παραμείνει κολλημένο το πεντάλ του φρένου, αλλά εμείς δεν το καταλάβαμε και συνεχίσαμε να τον τραβάμε. Το Mercedes μας είχε τόση πολλή δύναμη που κατάφερε να τραβήξει το συρόμενο, το οποίο ήταν φορτωμένο, φρεναρισμένο και βουλιαγμένο στις λάσπες, εντυπωσιάζοντας τους πάντες».

Ευχαριστούμε για τις πραγματικά ενδιαφέρουσες ιστορίες που συνεχίζετε να μας στέλνετε. Στείλτε κι εσείς τη δική σας εμπειρία στο info@troxoikaitir.gr και θα δημοσιευθεί στο περιοδικό TΡOXOI & TIR και στο RoadStars της Mercedes-Benz, την παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα που ενώνει όλους τους οδηγούς φορτηγών σε μία κοινότητα.