Τροχοί & TIR

Black Demon: Το Scania R 580 του Παντελή Λάτση

Η Σπάρτη ανέκαθεν ήταν μια από τις αγαπημένες μας πόλεις, τόσο λόγω της ένδοξης ιστορίας της, όσο και της φυσικής της ομορφιάς, χτισμένη στους πρόποδες του επιβλητικού Ταΰγετου. Όμως για εμάς, τους
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 07/02/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
R 580 μόνο στα χαρτιά!
R 580 μόνο στα χαρτιά!

Η Σπάρτη ανέκαθεν ήταν μια από τις αγαπημένες μας πόλεις, τόσο λόγω της ένδοξης ιστορίας της, όσο και της φυσικής της ομορφιάς, χτισμένη στους πρόποδες του επιβλητικού Ταΰγετου. Όμως για εμάς, τους ανθρώπους της μεταφοράς υπάρχει ένας ακόμη σημαντικός λόγος να θαυμάζουμε τη Λακωνία: μα φυσικά για τα φτιαγμένα και προσεγμένα φορτηγά της. Οι αυτοκινητιστές της περιοχής φημίζονται άλλωστε για το μεράκι τους στο τιμόνι και γενικότερα για την αγάπη προς το επάγγελμά τους. Τα φορτηγά της Σπάρτης ξεχωρίζουν από τα πολλά καλούδια που φέρουν συνήθως μέσα και έξω από την καμπίνα.

Από τον μπροστινό προφυλακτήρα, μέχρι το τελευταίο φαναράκι όγκου στη νταλίκα, όλα είναι αψεγάδιαστα. Όπως το φορτηγό της παρουσίασης, του Παντελή Λάτση, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός Scania με πολύ ωραία και δυναμική εμφάνιση στο δρόμο. Θα τον συναντήσουμε με τον οδηγό του R, τον Τάκη Τσαγγούρη, έναν φανατικό Σκανιάκια, που δείχνει έμπρακτα το πάθος του με το τατουάζ του δράκου που έχει στον ώμο του.

Μαύρος Διάβολος

Η αρχική ελληνική λέξη δαίμων δεν είχε αρνητική σημασία και υποδηλώνει το πνεύμα ή τη θεϊκή δύναμη και κάπως έτσι το σκέφτηκε ο Παντελής όταν βάφτιζε το Scania του. Η ονομασία του Black Demon πηγάζει από τη δύναμη του R στον κινητήρα του οποίου, έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις. Όμως ο μαύρος διάβολος έβαλε τα καλά του και εκτός από πλυμένος και γυαλισμένος μας παρουσιάστηκε και με αρκετές αλλαγές. Η εξωτερική όψη της καμπίνας έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τα γούστα του Παντελή και σύμφωνα με το δόγμα «less is more». Με λίγες και στοχευμένες αλλαγές κατάφερε να κάνει το φορτηγό του να ξεχωρίζει. Σε πρώτη φάση «παίζοντας» με τα χρώματα της μάσκας και των αεραγωγών, επέλεξε μαύρο, ασημί και κόκκινο, πετυχαίνοντας μια τριχρωμία που κεντρίζει αμέσως το μάτι. Προχώρησε την αναβάθμιση, τοποθετώντας μπάρα με προβολείς, φωτεινή επιγραφή, τενόρια, ανοξείδωτα και ζάντες τα οποία ταιριάζουν απόλυτα στην εμφάνιση του τράκτορα, χωρίς να το παραφορτώνουν. Έτσι, κατάφερε να έχει ένα καλοστημένο αυτοκίνητο στο δρόμο, το οποίο ναι μεν φέρνει μεροκάματο στην επιχείρηση, αλλά από την άλλη κρατάει και τη σημαία των σπαρτιάτικων φορτηγών ψηλά!

Αναβαθμίσεις στο εσωτερικό

Ο μαύρος διάβολος φόρεσε τα καλά του και στην καμπίνα, με επενδύσεις που φρεσκάρουν την εικόνα του εσωτερικού και χαρίζουν πιο επίσημο στιλ. Άλλωστε ο οδηγός ενός φορτηγού περνάει τις περισσότερες ώρες μέσα στην καμπίνα, οπότε θέλει ο χώρος του να είναι ευχάριστος και πάντα καθαρός. Όπως μας λέει ο ίδιος, με τις επενδύσεις, το δρομολόγιο βγαίνει με μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο τέλος της φωτογράφισης ο οδηγός του R όταν μας αποκάλυψε τα πλούσια αισθήματά του για το Scania. Στον ώμο του έχει κάνει τατουάζ με το V8 και το σήμα του δράκου, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη του για το Scania, το οποίο για τον ίδιο είναι ο ένας και μοναδικός θεός… Ο θεός του δρόμου!

PreviousNext