Η Σπάρτη ανέκαθεν ήταν μια από τις αγαπημένες μας πόλεις, τόσο λόγω της ένδοξης ιστορίας της, όσο και της φυσικής της ομορφιάς, χτισμένη στους πρόποδες του επιβλητικού Ταΰγετου.

Όμως για εμάς, τους ανθρώπους της μεταφοράς υπάρχει ένας ακόμη σημαντικός λόγος να θαυμάζουμε τη Λακωνία: μα φυσικά για τα φτιαγμένα και προσεγμένα φορτηγά της. Οι αυτοκινητιστές της περιοχής φημίζονται άλλωστε για το μεράκι τους στο τιμόνι και γενικότερα για την αγάπη προς το επάγγελμά τους. Τα φορτηγά της Σπάρτης ξεχωρίζουν από τα πολλά καλούδια που φέρουν συνήθως μέσα και έξω από την καμπίνα.

Από τον μπροστινό προφυλακτήρα, μέχρι το τελευταίο φαναράκι όγκου στη νταλίκα, όλα είναι αψεγάδιαστα. Όπως το φορτηγό της παρουσίασης, του Παντελή Λάτση, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός Scania με πολύ ωραία και δυναμική εμφάνιση στο δρόμο. Θα τον συναντήσουμε με τον οδηγό του R, τον Τάκη Τσαγγούρη, έναν φανατικό Σκανιάκια, που δείχνει έμπρακτα το πάθος του με το τατουάζ του δράκου που έχει στον ώμο του.

Η αρχική ελληνική λέξη δαίμων δεν είχε αρνητική σημασία και υποδηλώνει το πνεύμα ή τη θεϊκή δύναμη και κάπως έτσι το σκέφτηκε ο Παντελής όταν βάφτιζε το Scania του. Η ονομασία του Black Demon πηγάζει από τη δύναμη του R στον κινητήρα του οποίου, έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις. Όμως ο μαύρος διάβολος έβαλε τα καλά του και εκτός από πλυμένος και γυαλισμένος μας παρουσιάστηκε και με αρκετές αλλαγές.

Διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση, στο τεύχος Φεβρουαρίου (394) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.