Τροχοί & TIR

Ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο παρέχει η ΜΑΝ

«MAN Now» ονομάζεται η νέα ψηφιακή υπηρεσία -η πρώτη που προσφέρει χαρακτηριστικά «over-the-air»- που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ΕΕ. Παρόμοια με ένα smartphone που απαιτείται η εγκατάσταση διαφόρων
από Παναγιώτης Εμμανουήλ | Δευτέρα 19/04/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Tο «MAN Now» είναι μία από τις υπηρεσίες της «MAN DigitalServices», που αποτελεί μέρος της πλατφόρμας συνδεσιμότητας «RIO»
Tο «MAN Now» είναι μία από τις υπηρεσίες της «MAN DigitalServices», που αποτελεί μέρος της πλατφόρμας συνδεσιμότητας «RIO»

«MAN Now» ονομάζεται η νέα ψηφιακή υπηρεσία -η πρώτη που προσφέρει χαρακτηριστικά «over-the-air»- που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ΕΕ.

Παρόμοια με ένα smartphone που απαιτείται η εγκατάσταση διαφόρων εφαρμογών, οι χρήστες της πλατφόρμας «MAN Now» λαμβάνουν αναβαθμίσεις που τους επιτρέπουν να προσαρμόσουν τις λειτουργίες των φορτηγών τους στις αντίστοιχες ανάγκες τους. Αυτές οι αναβαθμίσεις, όπως το «MAN OnlineTraffic», μπορούν πλέον να εκτελούνται καθ’ οδόν και ανά πάσα στιγμή, μέσω του ασύρματου διαδικτύου, δίχως να υπάρχει η ανάγκη επίσκεψης σε κάποιο συνεργείο.

Σημειώνεται, πως το «MAN Now» είναι μία από τις υπηρεσίες της «MAN DigitalServices», που αποτελεί μέρος της πλατφόρμας συνδεσιμότητας «RIO» και η οποία έλαβε πρόσφατα μια σειρά από σημαντικές αναβαθμίσεις. Η πρώτη λειτουργία «MAN OnlineTraffic» που λαμβάνει «over-the-air» ενημερώσεις, επιτρέπει στους οδηγούς φορτηγών να σχεδιάσουν την καλύτερη δυνατή διαδρομή, τροφοδοτώντας συγκεκριμένες διαδρομές, όπως και δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις τρέχουσες συνθήκες κυκλοφορίας, στο σύστημα πλοήγησης του οχήματος.

Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες επωφελούνται από ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφοριακή συμφόρηση ή τη διακοπή της κυκλοφορίας και μπορούν να βελτιστοποιήσουν τη διαδρομή τους. Επιπλέον, το σύστημα πλοήγησης της ΜΑΝ επεξεργάζεται εναλλακτικές διαδρομές βάσει αυτών των δεδομένων και παράλληλα -χάρη στο MAN OnlineTraffic- περιορισμοί, όπως τα ύψη ή τα επιτρεπόμενα μεικτά βάρη στις γέφυρες, λαμβάνονται υπόψη κατά το σχεδιασμό της διαδρομής.

Αξίζει να αναφερθεί, πως αφού οι διαχειριστές στόλου συνδεθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, μπορούν να εξοπλίσουν κάθε όχημα με τις πιο πρόσφατες δυνατότητες σε συνεχή βάση. Αυτό πραγματοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού μέσω του Διαδικτύου, χωρίς να χρειάζεται να σταλεί το φορτηγό στο συνεργείο. Το «over-the-air» σύστημα είναι διαθέσιμο για όλα τα ΜΑΝ τελευταίας γενιάς, ενώ και τα φορτηγά από προηγούμενες σειρές μοντέλων μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών της MAN DigitalServices. Ωστόσο, χρειάζεται να εκτελεστούν οι απαραίτητες σχετικές εργασίες μετασκευής από ένα συνεργείο της ΜΑΝ.

Τονίζεται, πως μέσω του συστήματος πολυμέσων «MAN Navigation Advanced», οι χρήστες έχουν για ένα έτος δωρεάν πρόσβαση στο MAN OnlineTraffic, η οποία επεκτείνεται σε δύο χρόνια, εφόσον το φορτηγό είναι εξοπλισμένο με το σύστημα πολυμέσων «MAN Navigation Professional». Σημειώνεται, πως σύντομα θα είναι διαθέσιμη μία ακόμα υπηρεσία, η «MAN MapUpdate», η οποία θα προσφέρει ενημερωμένους χάρτες και εξειδικευμένα γεωγραφικά πακέτα ανά περιφέρεια. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, το MAN Now θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει και άλλες λειτουργίες «over-the-air», ενώ στο μέλλον θα προσφέρει στους διαχειριστές στόλου την επιλογή για πλήρως εξατομικευμένες δυνατότητες διαμόρφωσης του λογισμικού των οχημάτων τους.

PreviousNext