Τροχοί & TIR

Ταξινομήσεις Επαγγελματικών Οχημάτων: Ευνοήθηκαν τα Μεταχειρισμένα, έρχεται η σειρά των καινουργών

Η μεγαλύτερη της αναμενόμενης διάρκεια της πανδημίας, ο αυξημένος αριθμός των πληττόμενων επιχειρήσεων και η γενικότερη οικονομική στενότητα, δεν μπορούσαν παρά να ευνοήσουν τις ταξινομήσεις των μετ
από Μανώλης Αγριμανάκης | Τρίτη 08/06/2021 - 08:08
Κοινοποίηση στα Social Media
Πρώτη στις ταξινομήσεις λεωφορείων η Mercedes-Benz
Πρώτη στις ταξινομήσεις λεωφορείων η Mercedes-Benz

Η μεγαλύτερη της αναμενόμενης διάρκεια της πανδημίας, ο αυξημένος αριθμός των πληττόμενων επιχειρήσεων και η γενικότερη οικονομική στενότητα, δεν μπορούσαν παρά να ευνοήσουν τις ταξινομήσεις των μεταχειρισμένων φορτηγών και λεωφορείων.

Το ζητούμενο για τον επιχειρηματία ήταν απλά να κάνει τη δουλειά του, αυτή τη λίγη δουλειά που του απέμεινε, με το χαμηλότερο κόστος, χωρίς να μπαίνει σε άλλες μακροοικονομικές σκέψεις.

Αν πάλι η επιχείρησή του ήταν μεταξύ των λίγων, αλλά αρκετά ευνοημένων κλάδων π.χ. τρόφιμα, φάρμακα, πάλι είχε ένα λόγο να στραφεί στο μεταχειρισμένο. «Σήμερα έχω δουλειά, ας πάρω ένα μεταχειρισμένο, γιατί αύριο δεν ξέρω πώς θα είναι η κατάσταση», σκέφθηκαν.

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται τις δεκαετίες του '70 του '80 ακόμα και του '90 τότε που η αναλογία καινούργιων προς μεταχειρισμένα ήταν 1 προς 12. Η βελτίωση ξεκίνησε πριν και μετά τους ολυμπιακούς αγώνες του2004, έμελλε όμως να ανακοπεί με την κρίση και την πανδημία που ακολούθησε. Φτάνοντας στο σήμερα, έχοντας τον πιο γηρασμένο στόλο της Ευρώπης, με ένα υπέργηρο ποια θα μπορούσε να είναι η εκτίμηση;

Πως πλέον, είναι κοντά η ώρα που θα φέρει την ανανέωση του στόλου με τη σταδιακή αλλά σταθερή ανοδική πορεία των ταξινομήσεων καινούργιων επαγγελματικών οχημάτων.

Αυτή είναι η εκτίμησή μας, την οποία στηρίζουμε στο άνοιγμα της αγοράς μετά την κρίση της πανδημίας, στην ανάπτυξη των μεγάλων μεταφορικών και εμπορικών επιχειρήσεων για τις οποίες οι επενδύσεις σε καινούργια οχήματα είναι θα λέγαμε μονόδρομος.

Ο ρυθμός ωστόσο αύξησης των ταξινομήσεων καινούργιων επαγγελματικών αυτοκινήτων θα εξαρτηθεί και πάλι από τον αριθμό των οχημάτων που θα απαιτήσουν οι διαγωνισμοί των Δήμων, των Οργανισμών κοινής ωφέλειας, της Πυροσβεστικής και των διάφορων περιβαλλοντικών φορέων.

Ευχάριστες αναλαμπές που εκπέμπουν τα πιο αισιόδοξα μηνύματα, αποτελούν βέβαια οι τελευταίες εντυπωσιακές παραγγελίες καινούργιων φορτηγών και ρυμουλκουμένων από μεγάλες μεταφορικές επιχειρήσεις, επενδύσεις που ελπίζουμε να τις ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες του χώρου.

 

TRANSPORT SHOW

 

Σημείο αναφοράς των εξελίξεων στα Επαγγελματικά Αυτοκίνητα, όλων των κατηγοριών, θα αποτελέσει η φετινή 4η έκθεση TRANSPORT SHOW, στις 10- 12 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο, ακριβώς στην έναρξη του τελευταίου και πιο κρίσιμου για τις ταξινομήσεις τετραμήνου.

 

Τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης συνεκτίμησαν οι μεγάλες γνωστές αντιπροσωπείες της χώρας μας, οι οποίες προέβησαν σε κρατήσεις μεγάλης έκτασης περιπτέρων προκειμένου να δείξουν στους επιχειρηματίες και στους αυτοκινητιστές, όλα τα σύγχρονα φορτηγά, βαν, λεωφορεία, minibus κ.α. Αρκεί να τονίσουμε, πως με το άνοιγμα της εκθεσιακής κάτοψης, οι αντιπρόσωποι προέβησαν σε κρατήσεις περιπτέρων που πλησίασαν τα 6.000 τ.μ. ενδεικτικό της θέλησής τους να επενδύσουν στην ενημέρωση των χιλιάδων επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι πραγματικά, θα βρεθούν μπροστά σε ένα εντυπωσιακό πανόραμα οχημάτων, πολλά από τα οποία θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην Transport Show, όπως μας πληροφορούν οι εκθέτες, τους οποίους και ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους προς τη διοργανώτρια εταιρεία.

PreviousNext