Τροχοί & TIR

Το Σημείωμα του Εκδότη

Έχουν μέλλον οι πετρελαιοκινητήρες Από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις που έχουμε πάρει για το περιοδικό μας, είναι αυτή του επικεφαλής ανάπτυξης των φορτηγών DAF Ron Borsboom (βλέπε σελ. 52) οπ
από Μανώλης Αγριμανάκης | Τρίτη 01/06/2021 - 00:27
Κοινοποίηση στα Social Media
Το ΤΡΟΧΟΙ & TIR κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας
Το ΤΡΟΧΟΙ & TIR κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας

Έχουν μέλλον οι πετρελαιοκινητήρες



Από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις που έχουμε πάρει για το περιοδικό μας, είναι αυτή του επικεφαλής ανάπτυξης των φορτηγών DAF Ron Borsboom (βλέπε σελ. 52) οποίος ξεκαθαρίζει, θα λέγαμε, την κατάσταση γύρω από τις νέες τεχνολογίες, την ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα των φορτηγών, βάζοντας τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

«Σε προσωπικό επίπεδο, δεν είναι υπερβολή να πω ότι στενοχωριέμαι βλέποντας την αρνητική εικόνα που έχει σχηματιστεί στην κοινή γνώμη για τους πετρελαιοκινητήρες. Όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν κάνει υπέρογκες προσπάθειες στη βελτίωση των κινητήρων ντίζελ. Τα επίπεδα απόδοσής τους στις μέρες μας είναι εκπληκτικά. Έχει εισέλθει στη δημόσια συζήτηση μια τελείως εσφαλμένη αντίληψη για τους κινητήρες ντίζελ, η οποία δεν έχει καμιά επαφή με πραγματικά τεχνικά στοιχεία», αναφέρει ο Ron Borsboom.

Την ίδια στιγμή απαντά στην ερώτηση, γιατί όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες – μηδέ της DAF εξαιρουμένης, έχουν στραφεί στα εναλλακτικά καύσιμα και στην ηλεκτροκίνηση. «Ένα μέγεθος δεν ταιριάζει σε όλους», απαντά ο Borsboom και εξηγεί ότι, είναι άλλο πράγμα να κάνεις διαδρομές μέσα στην πόλη και τελείως διαφορετικό να κάνεις δρομολόγια εκατοντάδων και χιλιάδων χιλιομέτρων μακριά από την έδρα σου.

«Το να πετάξεις έξω από το παράθυρο τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ως ιδέα, είναι τεράστιο λάθος, γιατί δεν έχουμε καμιά βιώσιμη εναλλακτική. Κι αν υπάρχει, εγώ τουλάχιστον δεν τη γνωρίζω», δηλώνει ο Borsboom.

Για τον παραπάνω λόγο, ο επικεφαλής των φορτηγών DAF, τάσσεται σαφώς μεν υπέρ των προσπαθειών ανάπτυξης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και των κινητήρων εναλλακτικών καυσίμων, ταυτόχρονα όμως ξεκαθαρίζει πως στα φορτηγά μεγάλων αποστάσεων, όπως και στα φορτηγά μεγάλου τονάζ και βαρέων μεταφορών, οι πετρελαιοκινητήρες έχουν ακόμα πολύ μέλλον μπροστά τους.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη που μας παραχώρησε για να σχηματίσετε και εσείς τη δική σας προσωπική γνώμη. 



Καλή υγεία να έχετε και πάντα καλοτάξιδοι

 

Διαβάστε επίσης

Peterbilt

 Ο όμιλος Paccar στο Λας Βέγκας

daf

.

PreviousNext