Τροχοί & TIR

Περικλής Βαζούρας: Ένας παλαίμαχος αυτοκινητιστής θυμάται 

Ο Περικλής Βαζούρας από το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας έχει γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο της εμπορευματικής μεταφοράς σε όλες τις βαθμίδες της, από οδηγός μέχρι ιδιοκτήτης. Έχει κάνει εκατομμύρια
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 22/08/2021 - 11:11
Κοινοποίηση στα Social Media
Περικλής Βαζούρας
Περικλής Βαζούρας: Ένας παλαίμαχος αυτοκινητιστής θυμάται

Ο Περικλής Βαζούρας από το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας έχει γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο της εμπορευματικής μεταφοράς σε όλες τις βαθμίδες της, από οδηγός μέχρι ιδιοκτήτης. Έχει κάνει εκατομμύρια χιλιόμετρα στους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς δρόμους, τότε που οι μεταφορείς εκτός από εμπορεύματα μετέφεραν χρήσιμες πληροφορίες, εικόνες και εντυπώσεις από μέρη μακρινά. 



Σήμερα, συνταξιούχος πλέον, κάνει μια ανασκόπηση στα παλιά και θυμάται ξεχωριστές ημερομηνίες και γεγονότα που υπήρξαν σταθμοί στην καριέρα του. Ο συντάκτης μας Παύλος Μαυρομύτης τον συνάντησε στο Θέρμο και κάνοντας μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, γύρισαν τον χρόνο πίσω, στη δεκαετία του 1960. 



Βοηθός στα φορτηγά 



«Σε ηλικία 13 χρόνων ξεκίνησα να εργάζομαι ως βοηθός σε φορτηγά. Αφενός το έκανα για τα χρήματα, αφετέρου μάθαινα και τη δουλειά του οδηγού. Δούλευα ως βοηθός σε ένα Mercedes- Benz 312 και η δουλειά μου ήταν το φόρτωμα και το ξεφόρτωμα των εμπορευμάτων. Κάναμε κάθε μέρα το δρομολόγιο Θέρμο – Πάτρα και πληρωνόμουν 100 με 150 δραχμές. Ήταν μια δύσκολη εργασία γιατί έπρεπε να σηκώνω βαριά αντικείμενα και αυτό δεν ήταν ό,τι καλύτερο για ένα νέο παιδί. 



Η αγάπη μου όμως για το φορτηγό με κρατούσε σε αυτή τη δουλειά γιατί ήθελα να αποκτήσω εμπειρίες, να μάθω όσα περισσότερα πράγματα μπορούσα και τελικά να γίνω οδηγός. Αυτό ήταν το όνειρό μου. Βέβαια στα νιάτα μου είχα κάνει μια τρέλα: πήρα το φορτηγό από το Αγρίνιο και το έφερα στο Θέρμο, χωρίς να έχω δίπλωμα, και όταν με είδε ο ιδιοκτήτης του, έτριβε τα μάτια του ο άνθρωπος. 



Και επίσημα οδηγός 



Τον Ιούλιο του 1970 απέκτησα το επαγγελματικό δίπλωμα Γ κατηγορίας και έγινα επίσημα πλέον οδηγός σε ένα Mercedes- Benz 0608 με το οποίο έκανα διανομές ποτών στην Αθήνα. Ήθελα όμως να δουλέψω μεγαλύτερο φορτηγό και έτσι το φθινόπωρο του 1971 καβάλησα ένα Scania 56 βυτίο υγρών καυσίμων στην αρχή για τοπικά δρομολόγια στην Αθήνα και εν συνεχεία εγκαταστάθηκα στην Πάτρα από όπου ταξίδευα προς τα Γιάννενα και την Κυπαρισσία.»  



Στο τεύχος Αυγούστου που κυκλοφορεί ο συντάκτης μας Παύλος Μαυρομύτης συνάντησε τον Περικλής Βαζούρας στο Θέρμο και κάνοντας μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, γύρισαν τον χρόνο πίσω, στη δεκαετία του 1960. 

PreviousNext