Τροχοί & TIR

Mercedes-Benz: Στήνει 9 εργοστάσια για μπαταρίες

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επιδοθεί σε μία κούρσα επενδύσεων και συνεργασιών για να αποκτήσουν δική τους παραγωγική βάση για την κατασκευή μπαταριών με ίδια μέσα ώστε να απεξαρτηθούν σταδιακά απ
Πέμπτη 28/10/2021 - 07:57
Κοινοποίηση στα Social Media
Παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα σε εργοστάσιο της Mercedes-Benz.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επιδοθεί σε μία κούρσα επενδύσεων και συνεργασιών για να αποκτήσουν δική τους παραγωγική βάση για την κατασκευή μπαταριών με ίδια μέσα ώστε να απεξαρτηθούν σταδιακά από εξωτερικούς προμηθευτές και να αυξηθεί το περιθώριο κέρδους.

Σε αυτό το πνεύμα, η Mercedes-Benz σκοπεύει να αναπτύξει εννιά εργοστάσια σε τρεις ηπείρους, όπου και θα κατασκευάζονται τοπικά modules και packs μπαταριών για τα μοντέλα Mercedes-EQ.

Ήδη, η εταιρεία κατασκευάζει μπαταρίες στα εργοστάσια του Κάμεντζ και του Χέντελφινγκεν στη Γερμανία, καθώς επίσης στην Ταϋλάνδη, την Κίνα και την Πολωνία. Δύο ακόμη μονάδες σε Γερμανία και ΗΠΑ αναμένεται να ξεκινήσουν παραγωγή το 2022, ενώ θα ακολουθήσει νέο εργοστάσιο και στο Σίντελφινγκεν κοντά στη Στουγκάρδη.

Η εταιρεία που θα «στήσει» όλες τις γραμμές παραγωγής και τα συστήματα αυτοματισμού, είναι η GROB-WERKE GmbH & Co. KG, παγκόσμιος ηγέτης στους συγκεκριμένους τομείς, και συνεργάτης της Mercedes-Benz εδώ και χρόνια.

Όλες οι μονάδες παραγωγής θα εστιάσουν (και) στην ανάπτυξη της επόμενης γενιάς μπαταριών που θα εφοδιάζουν τα μοντέλα Mercedes-EQ από το 2025. Σημειώνεται, πως όλοι οι κατασκευαστές Φορτηγών και Λεωφορείων στην Ευρώπη είτε ιδρύουν δικές τους μονάδες παραγωγής μπαταριών είτε συνάπτουν συνέργειες με γνωστούς κατεξοχήν κατασκευαστές μπαταριών σε Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία και Λατινική Αμερική.

Το ίδιο κάνουν και για την εξασφάλιση των απαραίτητων εξαρτημάτων που απαιτεί η ηλεκτρική γραμμή κίνησης των οχημάτων. 

PreviousNext