Η Dacia επικεντρώνεται πλέον στα επιβατικά οχήματα, και η μητρική Renault σπεύδει τώρα να καλύψει το κενό που αφήνει το επιτυχημένο Dokker με το νέο Express Van. Ισορροπώντας ανάμεσα στην αχτύπητη οικονομοτεχνικά κληρονομιά του Dokker, και την ξεκάθαρα premium εικόνα του νέου Kangoo, το νέο LCV της Renault είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες για το 2021 παρουσίες της ελληνικής αγοράς ελαφρών επαγγελματικών.

 Όταν η Renault ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για τη νέα γενιά των LCV της, τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν φυσικά στο νέο Kangoo Van, το οποίο βρίθει καινοτομιών και κινείται φανερά σε premium κατεύθυνση σε θέματα απτής ποιότητας κατασκευής, συναρμογής, διακόσμου και εξοπλισμού.

νέο renault express van
Απόλυτα κανονικό κι εκμεταλλεύσιμο το σχήμα της κλούβας, με τον ωφέλιμο όγκο να αγγίζει τα 3,7 κυβικά μέτρα

 

Ταυτόχρονα όμως, ανακοινώθηκε και το «value for money» νέο Express Van, το οποίο είναι η κατά Renault εκδοχή του Dokker επόμενης γενιάς –τρόπον τινά, καθώς η Dacia θα κατασκευάζει εφεξής αποκλειστικά επιβατικά οχήματα- με τα σήματα και τις επεμβάσεις της Renault. 

Τι το καθιστά λοιπόν τόσο ενδιαφέρον; Είναι επί της ουσίας ένα Dokker, αναβαθμισμένο παντού και σαφώς πιο ραφιναρισμένο σε όλους τους τομείς λέει ο κατασκευαστής. Το Dokker ξεπούλησε παγκοσμίως, καθιστώντας τη Dacia οικείο όνομα σε πλήθος επαγγελματιών, και τώρα έρχεται η Renault να εξαργυρώσει το συγκεκριμένο εμπορικό σουξέ πηγαίνοντας την ιδέα ενός «ζητάω λίγα, δίνω τα πάντα» κόμπακτ van σε άλλο επίπεδο. 
Τοποθετείται λοιπόν, κάτω από το Kangoo Van στη γκάμα, και έχει ως στοιχεία μοναδικότητας την κορυφαία σχέση τιμής αξίας με το σήμα της Renault στη μάσκα. 

renault express van
Φρέσκος διάκοσμος, με όμορφες στιλιστικές επιλογές και πληθώρα αποθηκευτικών χώρων στο εσωτερικό της καμπίνας που φτάνει τα 48 λίτρα

Με λίγα λόγια, οι Γάλλοι θέλουν όλους όσοι προτιμούν κάτι πιο φτηνό από την κατηγορία όπου κινείται τιμολογιακά το Kangoo και ο ανταγωνισμός του, να κοιτάξουν εδώ. Ή μόνο εδώ, όπως θα εξηγήσουμε στο τεύχος που κυκλοφορεί.

Στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί οδηγούμε το νέο van στην Ουγγαρία, για να διαπιστώσουμε τι νέο φέρνει στην αγορά το LCV της Renault, και καταγράφουμε πώς συμπεριφέρεται στον δρόμο, πώς μας φάνηκε η  γραμμή μετάδοσης κίνησης και η εκμετάλλευση, ο πανέξυπνος σχεδιασμός του, αλλά και τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και τα πολυμέσα μετά την πρώτη μας επαφή με το αυτοκίνητο.